2023-01-30
唔知大家覺唔覺得喺條街度要等朋友或者要Hea時間嘅時候真係唔知去邊好,尤其是喺尖沙咀,周圍都好多人啲商場又冇座位可以坐🥹 呢日同朋友睇完戲,約咗人夜晚食飯之間有空檔,喺The One見到呢間茶飲店,裝修有少少日系,最好就係買杯嘢飲都有位坐!!所以我哋就喺度坐吓傾吓計先⋯⋯見到店內有幾幅掛畫圖片,係主打水墨風飲品🖤 我記得有個好鍾意黑芝麻嘅朋友,成日都提及呢間鋪話黑芝麻奶好好飲😆😆不過我自己麻麻哋黑芝麻或者麻薯,所以就叫咗杯焦糖芝士濃香鐵觀音茶🧋呢度嘅奶蓋好特別,芝士味好濃之餘仲有陣陣嘅焦糖香味~😳 同坊間一般嘅奶蓋好唔同,幾特別!另外呢度仲有低脂意大利雪糕,見到又口痕想食返杯🥹 仲要係低脂,食咗先算啦!我本身都好鍾意食GELATO🍨 但係出面食通常都係一啲比較奶味同好甜嘅口味~ 呢度難得有茶味嘅GELATO,所以一睇到就揀咗鐵觀音味喇!☺️