2020-08-28 601 views
舒房japanese milktea cakefuji apple cheesecake價錢💲: $ 35/ $35好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 4.3:5性價比🥢: 3.3/5回頭率😚: 3.5/5-北角原來真係多左好多餐廳同cafe呀!今次第一次約 @kt.foodnote就去左個邊搵食啦😚 其中一間就去左舒房,因為比佢的tiffany blue外牆同環境吸引左🤩所以我地都揀左坐出面😏 不過因為我地已經食左正餐,係呢到就只係食左2件cake😛-第一件係japanese milk tea cake,呢件好甜呀😩佢本身個蛋糕都甜,再加包住佢的cream又甜,所以都幾膩😥 蛋糕就都濕潤同軟的,都有小小奶茶味,不過真係食2啖就唔想再食🤔 -第二件係fuji apple cheesecake,呢件就好小小,但都偏甜。可能天氣熱,個cheesecake比較軟,同埋應該落左幾多魚膠粉,好啫喱咁😶 蘋果唔係好爽脆,而係軟軟地,蘋果香都唔重,但就甜的🤨 cream cheese就酸酸地,所以一齊食會開胃啲。但整體呢間的cake都麻麻地,係環境真係幾舒服,後花園咁🤓唔知大家有冇
舒房
服務🍴: 3.6/5
環境🗾: 4.3:5
性價比🥢: 3.3/5
回頭率😚: 3.5/5
第二件係fuji apple cheesecake,呢件就好小小,但都偏甜。可能天氣熱,個cheesecake比較軟,同埋應該落左幾多魚膠粉,好啫喱咁😶 蘋果唔係好爽脆,而係軟軟地,蘋果香都唔重,但就甜的🤨 cream cheese就酸酸地,所以一齊食會開胃啲。但整體呢間的cake都麻麻地,係環境真係幾舒服,後花園咁🤓唔知大家有冇試過佢啲正餐又點呢😉