今次同埋3名朋友去將軍澳中心牛氣到食晚餐,因為臨時約嘅關係,所以都無打電話去book位,但一去到接待姐姐就非常有禮貌問我地人數,揀要咩湯底,仲好親切帶我地去用餐桌到,雖然大家都帶住口罩,但都感受得到接待姐姐由心而發嘅五星級服務。店內環境非常乾淨,就連用餐桌一絲嘅污垢都無,呢點值得一讚。出面擺放嘅自助區食物都會有蓋去蓋實,確保食物安全。而自助區種類繁多,見職員一見到啲食物去得七七八八,就立即去準備refill,令客人唔需要等待自己心儀嘅食物。職員亦都好有禮貌會主動走埋黎問我地啲食物如何,亦都會盡快收拾好用餐桌上多出嚟嘅碟。當日我地係食M5和牛餐,啲牛對得住「牛氣」呢個名,唔會雪到硬崩崩,確保顧客能夠立即淥落去食,職員亦會耐心教我地啲食材淥幾耐先最鮮最好味。而另一驚喜嘅位就係佢地「牛氣」嘅咖喱牛腩飯,飯與飯之間粒粒分明,咖哩嘅味道恰到好處,牛腩亦做到入口即化嘅口感。估唔到一間專營日本火鍋嘅餐廳,可以連啲細節位都處理得咁好咁細緻,完全顛覆咗我對火鍋嘅體驗。出街食飯,我最著重就係用餐體驗,職員嘅態度、食物嘅質素、環境嘅氛圍等等,而將軍澳中心呢間牛氣確實是對上述呢3樣點拿捏得恰到好處,職員親切友

出街食飯,我最著重就係用餐體驗,職員嘅態度、食物嘅質素、環境嘅氛圍等等,而將軍澳中心呢間牛氣確實是對上述呢3樣點拿捏得恰到好處,職員親切友善嘅待客之道,食物從高檔到平民嘅食材都絕無欺場,環境亦因為職員嘅工作態度而令到無比舒服,喺多方面上絕對係業界內首屈一指。
2020-10-28
  • 咖喱牛腩飯