2021-04-19 474 views
星期六。 下午。 陰天第2次嚟日山康城,好耐冇食日本野,所以就揀左山一。門面都幾特別,佢位於商場既一角,近出口位置,要d時間去搵。Lunch Set都幾多選擇,有一頁係魚生,壽司,有一頁係全熟既食物,生同熟都各自有8,9樣選擇,比起出面餐廳仲要多好多選擇,唔驚冇野唔岩食喇我就叫左北海魚生飯(即係三文魚,三文魚子同海膽)成個set就好似上面咁,有湯同沙律,份量唔算多。d魚生飯唔係白飯咁簡單,而係用心製作過既有色有味飯,可以唔使另外加豉油落飯道。之後再叫左兩個小食煎餃子,稍為燶左d,食到有d苦味,不過個餡係唔差。炸雞,雞肉嫩滑,Juicy, 個醬有d辣辣地,都幾醒胃。我地同小朋友一齊嚟,服務員都會同小朋友玩下,臨走前,服務員姐姐仲送左糖仔俾小朋友,係一間小朋友友善餐廳。
星期六。 下午。 陰天

第2次嚟日山康城,好耐冇食日本野,所以就揀左山一。

門面都幾特別,佢位於商場既一角,近出口位置,要d時間去搵。

我就叫左北海魚生飯(即係三文魚,三文魚子同海膽)

味增湯

北海魚生飯

成個set就好似上面咁,有湯同沙律,份量唔算多。

之後再叫左兩個小食

日式煎餃子

煎餃子,稍為燶左d,食到有d苦味,不過個餡係唔差。

博多一番炸雞

炸雞,雞肉嫩滑,Juicy, 個醬有d辣辣地,都幾醒胃。

2021-04-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$230 (Lunch)