2018-11-12
點解會話隱世小店? 基本上經過係唔會行入呢條巷仔, 未入巷前你唔會見到小店既招牌, 仲會有少少疑惑究竟係呢度入去😂 入到巷仔就會見左手面就係東京食堂, 店面細細, 係有點深夜食堂feel, 尖沙咀旺區難得有間與世無爭既日式小店💕 仲要有我鍾意食既饅魚飯💓💓💓平日12點半黎到, 應該係啱啱開舖, 我地一行三人係第一枱客, 其實店裡面唔多座位, 1點左右開始好多學生同其他客人, 原來多人時係會喺門口開多幾張枱~我地每人叫咗一個主食再加兩樣小食同飲品吉列豬扒飯, 吉列豬扒舖滿成個碗, 味道ok, 係有少少燶但好脆口。朋友想食麵就叫咗炒豚肉芝士辛辣麵, 日式小店有得食韓式辛辣麵, 唔知係咪因為近韓國街呢😂 不過多個選擇都唔錯, 味道係ok既。開頭好糾結食"蒲燒鰻魚飯"定"黯然鰻魚飯"好, 但最後選擇咗特別啲嘅黯然鰻魚飯, 多蔥同蛋配飯本身係朋友, 再加埋蒲燒鰻魚係好吸引😍 味道一致好評, 淨食鰻魚可能會覺得漏, 加蛋一定好食, 配埋蔥花清新既感覺係好正, 唯一係我想食多啲囉😂😂😂小食價錢都唔貴, 叫咗兩件薯餅同一碟煎餃, 細細碟可以多啲選擇, 我幾鍾意食蟹肉忌廉薯餅, 唔會覺得太油味道唔錯!
我地每人叫咗一個主食再加兩樣小食同飲品