首先,提醒尖沙嘴一帶工作的上班族,午飯幾難等位都好,真係唔好揀呢間,因為真的極度難吃,今日同同事午飯去呢間度食,其實之前已經有同事講過呢間野食會中伏,我們都唔信,見到d相好似幾吸引,即管上去試試。見到餐牌d餐款式都好多,但保守d既同事多數揀曬焗豬排飯,以為無死,點知個飯來到,大家的評語都係邊食邊少,哇,搞錯,大家樂都好食過佢。而我呢,就揀左個淨雲吞,唔想食太多。就係咁,出現服務態度差的問題。首先,唔知係咪佢地教d員工幫人落單時,局人一定要叫餐啦。我只是要個淨雲吞,佢幫我加左面,又問我飲咩,我問佢「呢個洗唔洗加錢,包架?」佢唔應我,咁好啦,要住杯檸水先,因為個阿叔走得好快又係咁hur。到野食來到,無啦啦加左面,個價錢上由本身$38的淨雲吞變左$66。我要求退啦,貨不對板,都無話要面,順理成章呢個唔係餐,杯野飲其實可以退埋。但因為佢分開計,死都唔比我退,但我飲都無飲過,佢就係唔比。明明係佢員工落錯單,如果唔肯退,一係就要求你員工唔好出錯啦,同老細講,個老細仲好囂張咁話「我就係老細,唔退得,你唔比錢就報警」。我同佢講,你的員工有問題,我唔怪佢地,因為你都有問題,老細就答我「係啊,我有問題啊,

明明係佢員工落錯單,如果唔肯退,一係就要求你員工唔好出錯啦,同老細講,個老細仲好囂張咁話「我就係老細,唔退得,你唔比錢就報警」。我同佢講,你的員工有問題,我唔怪佢地,因為你都有問題,老細就答我「係啊,我有問題啊,多謝」

我真係唔明白,宜家飲食業咁差,個個都開open rice or 寫食評,就係想生意好。野食難吃都算,服務態度咁差,只能祝他生意興隆
2018-08-27