2023-09-25
🇭🇰✨尖東招牌西班牙凍湯cocktail要去尖東上堂,隨便喺附近食晚飯~尖東呢間餐廳係由調酒師和咖啡品質鑑定師共同開設嘅西餐廳,裝潢及食物都走歐陸風格,打卡一流。同埋一定要試下佢哋signature cocktail,好特別!① 厚切牛脷串燒 $68🔹真係好厚!燒得軟腍唔乾,蘸沙嗲醬食好好味② 法式油封鴨脾・酥皮窩夫 $128🔹鴨脾煎得幾香,皮脆肉嫩,配窩夫、太陽蛋一齊食口感更豐富③ 炸西班牙脆條・雪糕 $68🔹脆條炸得偏和硬,沒有油膩感,可以沾肉桂粉一齊食,個人覺得配雪糕更夾;雪糕可以揀朱古力/椰子味,椰子味好好食,一啲都唔假④ GINPACHO ver 2 $100🔹以西班牙凍湯為靈感,有氈酒混合冷壓哈密瓜汁同蘋果汁,加入洋蔥,芝麻,青瓜,青蔥,喜瑪拉雅鹽等提味,飲落幾清爽,唔覺得有酒味,真係西班牙凍湯嘅感覺,配上兩片鹹香十足嘅煙肉。📍 B’hood尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖
✨尖東招牌西班牙凍湯cocktail
① 厚切牛脷串燒 $68
🔹真係好厚!燒得軟腍唔乾,蘸沙嗲醬食好好味
② 法式油封鴨脾・酥皮窩夫 $128
🔹鴨脾煎得幾香,皮脆肉嫩,配窩夫、太陽蛋一齊食口感更豐富
③ 炸西班牙脆條・雪糕 $68
④ GINPACHO ver 2 $100