2020-03-19
呢到既甜品好明顯打卡一流,造型以模仿港式食品為主。次次經過都排長龍,今次見有時間,一於排隊等下。我嗌左個黑白淡奶,其實其他既造型都好可愛,但我見佢話有海鹽焦糖,我一向都鐘意食呢個配搭,就揀左佢。男友肚餓就嗌左個蘿蔔糕英式鬆餅配炒蛋。野食黎得好快,我個黑白淡奶果然同相一模一樣。menu話佢係海鹽焦糖牛奶布甸。奶罐造型係白朱古力,但唔會太甜。打開個蓋就係海鹽焦糖布甸勒!頭一兩啖都覺得幾好味既,但食到中間就覺得過份甜!食幾啖黎會發現入面有塊疑似係檸檬味既海綿蛋糕,但問題係,入面沉滿哂好似練奶既汁,甜度漏!甜到“拿”喉!食完舊蛋糕之後,個底又有返海鹽焦糖布甸,但底個part海鹽太重手,變到好咸。。。成個甜品得個樣!呢個係蘿蔔糕英式鬆餅配炒蛋,非常fusion既配搭。個鬆餅係幾香既,蛋都好食。但問題係呢,為左要有蘿蔔糕既風味,佢加左臘腸係入面,但佢啲臘腸都幾咸,而又唔似蘿蔔糕咁有醬點,所以臘腸同個鬆餅加炒蛋唔多夾。某d位無臘腸,就咁鬆餅同炒蛋就幾好食。聽人講,呢間餅店同餅師係紐約係幾出名的,但我覺得於名過其實,得賣相好,味道認真麻麻。不過佢出名既牛角包應該唔錯,排隊個時店員比左啲我地試食,好香好
野食黎得好快,我個黑白淡奶果然同相一模一樣。
不過佢出名既牛角包應該唔錯,排隊個時店員比左啲我地試食,好香好軟熟。可能剩係食牛角包會好啲。其他就。。。