2018-01-23 101 views
Flamingo Bloom開到黎尖沙咀,實在再無藉口唔試呢間紅遍網絡嘅餐廳。店面繼續以一隻大紅鶴為招徠,裝修充滿夏日風情。除左多款飲品,最近仲推出左不同下午茶之選。兩個人各自揀左一杯飲品,再一齊分享一份厚多士。厚燒牛油果多士,鮮紅蕃茄配上嫩綠牛油果,賣相十分吸引。牛油果比想像中多,應該有一大個又或者一個半嘅份量。牛油果嘅Creamy口感,再加上鹹香味十足嘅蒜蓉多士,非常惹味。飲品方面全部都別出心裁,大多數都係由唔同名茶品種再配製而成。我試左新出嘅Smashed strawberry grapes x almond milk,味道又幾特別,清新自然。淡淡嘅杏仁奶味較易入口,唔會好似杏霜咁濃味。朋友試嘅亦都係新出嘅蜜糖啤梨綠茶。所謂綠茶,其實係茉莉花茶,清香淡雅。熱茶,仲有蜜糖加上啤梨蓉,係冬天咁乾燥嘅日子更顯得滋補養生。

店面繼續以一隻大紅鶴為招徠,裝修充滿夏日風情。