2023-04-16
今日難得同老婆一齊放假,我好醒目咁book定間好野同老婆食。依間野其實老婆想食好耐,但之前成日book唔到,今次我一早book定所以一定有位,提前book位仲會送個海鮮🦞拼盤(蠔/扇貝/蝦)講番係咩餐廳先,依間係尖沙咀(黑樺牛🐂),據聞餐廳有自家農場養牛🐂,所以質素同價錢都做到平靚正。$400唔駛只需$398就可以食到咁高質既和牛放題。湯底方面我地揀左(北海道豆乳玫瑰🌹芝士🧀鍋),聽講依個係佢地招牌湯底,每日限量供應,個湯底雪到成個花型咁,睇得又食得。個湯底話咁快上左,店員就上左一個好似鳥籠咁嘅裝飾,最頂嗰層係和牛🐂砌成玫瑰花圖案,中間就係五花腩底層就係蝦🦐滑同墨魚滑。牛方面佢地主打6款牛🐂(和牛特上霜降小排/美國牛板鍵/特選牛小排/和牛肩胛梅花/和牛玉子🍳後腰肉/和牛牛頸脊)款款都各有特色,仲有教每款牛淥幾多秒係最佳食用味道,好貼心。飲品方面有佢地自家製冷泡茶☕️,又有沙冰又有雪糕🍦櫃,真心係我食過咁多間最優質既火鍋店。其實佢地仲有好多款野食,但我地見到咁靚既牛都放棄左食其他野食,主打佢地咁優質既和牛。總結:咁既價錢食到咁優質既和牛,係日本都唔得,真心推薦。#foodie#hkfood
總結:咁既價錢食到咁優質既和牛,係日本都唔得,真心推薦。
#foodie#hkfoodie#尖沙咀#和牛#黑樺牛#eatfoodie#火鍋#任食#自助