2019-08-20 68 views
從前,爸爸買咗一件超級靚嘅「La Famillie」花花蛋糕俾李澄,兩父子甜蜜分享。然後,湜澄媽嬲咗。( #真人真事)今日,湜澄爸終於學識買多幾件😙,有兩款巴伐利亞🥯,兩款戚風蛋糕🎂。澄兄見到立即揀咗 #北海道忌廉芝士巴伐利亞,食咗一半之後,當媽媽準備開始食 #荔枝紅桑莓巴伐利亞 ,澄兄話要交換😒。 我一食,😍😍😍,唔怪得個衰仔咁古惑,原來真係好好味。上層晶瑩剔透嘅啫喱入面放咗花瓣同各種水果粒,成個小花環咁,除咗好靚,就係口感特別好。下層嘅北海道芝士🧀奶凍慕絲非常軟滑,濃郁芝士,好香甜😍。唔執輸,偷食番幾啖 #荔枝紅桑莓巴伐利亞 ,😍😍😍,偏酸帶荔枝甜,好啱夏天食,愈食愈想食💕爸爸專享嘅 #雙重朱古力戚風蛋糕🍫, 外面嘅戚風蛋糕鬆軟,面頭有幾粒脆脆,內裏嘅朱古力忌廉俾我大大驚喜🤩,因為有非常濃郁兼少少杰,唔感味道同戚風蛋糕都好夾。😍😍😍最後,仲有個 #瀨戶內檸檬蜂蜜戚風蛋糕 ,檸檬🍋蜂蜜🏺一向都係絕配,口味清新感覺好 fresh,仲配埋馬卡龍,好似一次食幾款甜品咁滿足😌😌😌

澄兄見到立即揀咗
#北海道忌廉芝士巴伐利亞