2014-12-24
回家途中,見到街角開左間新店,好奇之下行左埋去望望。哇!原來係雪糕店,仲要啲雪糕好靚呀!!!忍唔住衝入去試番杯!入到去,整野食個度煙霧彌漫,唔知咩事,我懷疑係棉花糖機啲粉?叫左個風牛牛。原本貪心想加多個toppings,但店員好無禮貌咁話呢個係set好左而且滿晒無位加。咁好囉,唔加囉好叻咩。之後拎左張飛等左陣,整食物既職員先話原來要比飛佢地先會整,態度又好似覺得我好蠢咁,真係嬲嬲地。雪糕終於到喇,外型真係幾靚,雪糕既薰衣草紫搭上cone既彩虹,算係消番啖氣啦!雪糕係好冰感個種,似乎同佢標榜既北海道牛乳一啲關係都無;薰衣草味聞落同食落第一口都ok,但之後就開始覺得好假同太甜。個蜜糖窩夫,食落比較乾同硬,有牛油味同咸味,但一啲甜同蜜糖味都無,叫牛油窩夫會比較合理。液態氮菠蘿,口感同罐頭既無咩分別,但真係好酸。雪糕筒好厚,亦好甜,令成個風牛牛甜上加甜,不過驚喜既係,個cone入面fill滿左朱古力脆米,最低個度有粒棉花糖,係幾得意,但不是特別好味。但令人好嬲既係,上網睇人地啲風牛牛,人人都有朵威化花花,但我個杯係!無!咖!唔知係店員唔記得擺定係賣晒,如果真係賣晒我覺得好有需要同顧客講聲,唔記
但令人好嬲既係,上網睇人地啲風牛牛,人人都有朵威化花花,但我個杯係!無!咖!唔知係店員唔記得擺定係賣晒,如果真係賣晒我覺得好有需要同顧客講聲,唔記得擺就真係要罰喇。
總括而言,睇得唔食得,雪糕真係好靚,但食落味道麻麻,店員態度同服務好差。