越黎越少酒店有提供生蠔,如果仲要係即開既話,真係買少見少。身為一個蠔魔,對生蠔既慾望係無窮無盡,平時出街食一兩隻,完全滿意唔到黑洞般既胃,正所謂到喉唔到肺😂但係如果食多幾隻真係好貴丫,閒閒地都$4-50隻,要食到勁滿足既話,就要搵任食。食生蠔我偏愛有海水味同爽口,所以即開生蠔會較為適合。如果酒店buffet又有即開生蠔,呢加都要成$6-700,仲要勁多人排隊等拎2隻咁樣,拎到都冇曬心機🥲終終於俾我搵到呢間餐廳。每逢星期六、日、公眾假期都會有Oyster Lunch: 甜品 + 即磨咖啡或茶]✧自助生蠔沙律吧 $398➕配烤加拿大牛板腱、薯條及季節蔬菜 +$40/ 黑豚扒+$30/ 鯛魚柳+$20/ 野菌忌廉扁意粉 +$10✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦生蠔都已經有成三款,見店員係Keep住係度開,擺滿曬係個盤到俾你隨時拎🥰✧ France La Deesse Blanche✧ FR Special Isigny✧ L'Huitre de Normandie其餘有沙律bar同湯,但我已經唔記得係咩😂因為真係勁食生蠔,輕輕食左
[3小時即開生蠔任食🦪無限refill唔洗等⌛️]

每逢星期六、日、公眾假期都會有
Oyster Lunch: [Salad Buffet + 餐湯 + 甜品 + 即磨咖啡或茶]
✧自助生蠔沙律吧 $398

✧ France La Deesse Blanche
✧ FR Special Isigny
✧ L'Huitre de Normandie
其餘有沙律bar同湯,但我已經唔記得係咩😂因為真係勁食生蠔,輕輕食左差唔多30隻😋

不得不提係,加多$40就有果塊牛扒同薯條,係好食兼Juicy既!當日我朋友嫌啲薯條有啲燶,佢地二話不說即刻炸過俾我地!✨真心係勁推!!✨