2016-03-18 732 views
心情不好~我比較任性地放了自己一天假,調整心情去不了日本。。只好黎日式pancake 店吃個pancake 估唔到17:30 黎都排第2個我係獨個兒,餐廳內的日式單邊位就啱晒我 唔怕尷尬~相信好多人都好怕一個人出外用餐 但我只要想食,什麼都難不了我等了大概十分鐘(其實如果waitress 可以早點mark低排隊者人數,1位的未必需要等位)一坐低。。menu 都未看完,只看到tiramisu ,我係tiramisu monster,當然叫返我最愛啦~咖啡點了hot cappuccino 由落單到Tiramisu 來到我面不用五分鐘。。。我呆了的 因為我側邊兩位不同的顧客。。都坐低好耐。。 食物還未到呢另一令我呆了是因為。。比我預中偏細size~咁我就唔怕食唔晒了至於味道,我有一點點失望。。沒有咖啡酒味cheese 係mascarpone cheese~但整體~只吃到tiramisu 的"cheese 及chocolate powder" mix 埋的味道。。失望的為食妹雖然tiramisu 失望了,但咖啡反而不錯 咖啡的濃度我很喜歡,而且我難得無改脫脂奶,奶泡打得很好,我飲到
心情不好~我比較任性地放了自己一天假,調整心情

估唔到17:30 黎都排第2個

咖啡點了hot cappuccino
Tiramisu

至於味道,我有一點點失望。。沒有咖啡酒味

cheese 係mascarpone cheese~

失望的為食妹

雖然tiramisu 失望了,但咖啡反而不錯
Hot  cappuccino
咖啡的濃度我很喜歡,而且我難得無改脫脂奶,奶泡打得很好,我飲到底了,圖案還在呢~~

2016-03-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$143 (Tea)
Hot  cappuccino