2018-06-17
今日同朋友去開尖沙咀試姊妹裙,就打算係附近食埋下午茶先,行下行下去到平時冇乜人嘅首都廣場,上到二樓發覺居然好熱鬧,原來係間cafe中間有好多小檔賣嘢,主要係動漫物品,吸引左好多人幫襯Cafe 感覺同我想像中嘅悠閒好唔同,可以話係人山人海,我同朋友好彩都搵到位坐,原來呢間cafe 係自助形式,要自己出去落單、攞嘢食同清理枱面不過太多人聚集嘅關係,感覺有點嘈雜同好難行,周圍亦放左幾個櫃擺放卡通物品作展示店中亦有明信片賣終於走到counter,食物選擇都算多,有意粉、沙律🥗、薄餅、甜品🍮及飲品等,價錢唔算貴,蛋糕🍰實物亦有放進玻璃櫃給人參考點完嘢食後,等了好一段時間才可以出去拎,第一樣試嘅係煙三文魚白汁意粉,新鮮熱辣,味道唔錯,煙三文魚份量都算多,唯獨覺得意粉內有太多蒜頭,蒜味比較大我地再點左份all day breakfast,賣相幾吸引,見到會有種放假嘅感覺,食物包括香腸、煙肉、菇🍄、炒蛋、沙律菜🥗、蕃茄仔同牛角包🥐,味道正常,只係略嫌香腸煎得有點焦黑,而沙律可以多點汁壓軸嘅甜品係最好食,叫草莓🍓芝戀,粉紅色係女生嘅最愛,蛋糕🍰賣相吸引,食落酸酸甜甜好清新,好適合夏天食,配搭士多啤梨令人
店中亦有明信片賣
壓軸嘅甜品係最好食,叫草莓🍓芝戀,粉紅色係女生嘅最愛,蛋糕🍰賣相吸引,食落酸酸甜甜好清新,好適合夏天食,配搭士多啤梨令人好開胃
大家如果怕人多就最好閒日嚟,可能週末去cafe 會遇上活動,會比較多人。另外小小建議餐廳可停用即棄餐具🍴,因為唔太環保。而大家食完嘢亦要有手尾地清理自己嘅垃圾,咁先有公德心㗎!