2023-01-15 198 views
一向都好鐘意飲湯, 平時周圍都有中湯飲, 西湯淨係得一間地鐵連鎖店Pret既選擇..唔平,仲無咩湯料,冬天想食暖笠笠既野成日諗起湯~今日試到suppe既牛尾湯,果然係皇牌,好足料,大大碗,牛好味,又有淡淡香草味,好濃郁,好正~加牛油「yamm」包食一流! 熱辣辣!小店好有誠意~$58 咁大碗~本身都驚唔夠飽,原來+$20 就有Bakehouse sourdough麵包同冷泡茶.平時去親bakehouse都大排長龍,西式湯配包真係好夾,仲有牛油同麵包粒..冷泡桂花茶好有驚喜,好清香!$20真係要加,個精粹係麵包點湯,點都要加埋先最match~試食左雞心豆湯,都有d驚艷到,平時唔食chickpea既我都覺得幾好飲,下次再試下..

紅酒牛尾湯配Sourdough
2023-01-14