對香港九龍新界都佈滿集團式的食肆開始厭倦,尖沙咀發現新驚喜🤩一間性價比高又用心製作的火鍋料理👍🏻被懷舊又有趣的名字吸引了《淥烚年代》,雖然是樓上鋪,但地點十分方便。位於每日人山人海的海防道,鋪內裝修也是懷舊風適合打卡影相。店內還可有獨立房間,絕對是三五知己或親友門飯聚的好地方!餐牌上多款養生保健燉湯,選擇困難既我們已經約好下次要試其他款式的燉湯😋驚喜係燉湯除了足料外,味道十分鮮甜!對味精過敏既我,好耐未試過係屋企以外嘅地方飲湯啦🥰 連平時唔太喜歡飲湯既小朋友都飲左兩碗湯!精美火鍋料理都睇得出廚師的心機,三色手打丸和餃子🥟外觀及味道也是一流👍🏻三色丸除了彈牙,還保留原有肉質既味道。牛肉份量大碟,而且賣相肉質都值得一讚👍🏻除了火鍋料,還有串燒及小食。其中一款小食係油炸鬼裡釀蝦膠,又脆口又美味!伴酒小食一流👍🏻用心經營的火鍋店,我地一定會繼續支持我地發現除了火鍋外,中午有燉湯蒸飯😋還可以提早預訂私房菜我地已經訂定下次再黎食過🤭
對香港九龍新界都佈滿集團式的食肆開始厭倦,
尖沙咀發現新驚喜🤩一間性價比高又用心製作的火鍋料理👍🏻

驚喜係燉湯除了足料外,味道十分鮮甜!

牛肉份量大碟,而且賣相肉質都值得一讚👍🏻
除了火鍋料,還有串燒及小食。
其中一款小食係油炸鬼裡釀蝦膠,
又脆口又美味!伴酒小食一流👍🏻

用心經營的火鍋店,我地一定會繼續支持
我地發現除了火鍋外,中午有燉湯蒸飯😋
還可以提早預訂私房菜
我地已經訂定下次再黎食過🤭