2019-06-30
女友一早落左order黎呢間好評如潮的tea room度high tea,所以我亦一早book定枱,亦都提左係慶祝嘅關係,麻煩餐廳安排較佳的座位。點知去到被安排的座位仲衰過walk in,餐廳似乎空間不大,位置亦有限,其實如果無位的話我地係可以等的,但餐廳職員係完全無安排過,只係帶左預先book位的我們坐係門口位。原本諗住食tea set的我們都已經沒有心機食了,tea set一d都唔平,酒店價錢約$600多,但環境卻完全俾唔到呢個質素。張枱實在是太細,有d兩個人係坐正方枱比較大d,但有d二個人卻係坐長方枱鬼咁細。餐廳的環境係落過一番心思去佈置的,但如果俾呢個價錢,似乎去酒店食比較值得。基於餐廳安排得實在係太差嘅關係,女友塊面已經黑足全程,搞到已經無咩心機食high tea了,求其叫左個蛋糕餐食左就算數埋單走人。