今日上網睇見到d人話呢間綠茶好正 收工即刻過黎試下 都搵左一陣先搵到呢間鋪 細細間 都幾舒服咁 一坐低其實都冇人招呼 好似自助形式咁 不過明明有三個樓面 叫左好耐先問到佢拎個menu黎睇 再用左一段時間先落到單 我係叫左兩個套餐 先黎既係南瓜湯雖然好有南瓜味 不過好甜 甜到好似食糖水咁 好古怪 蒜容包加兩蚊轉佢返黎食 點知黎到燶過我塊面 真係唔想食佢 係好脆口 脆到爽爽聲 有好多牛油 不過冇咩蒜容味 野飲我簡我至愛既綠茶 佢呢隻冇落奶好香濃既綠茶味 好好飲 好有一種點甘既香口感覺 可惜太細杯 要慢慢飲先得 等左成差唔多十五分鐘先有野食 先黎既係主菜有牛肉意粉 好香既鮮蕃茄汁 味道偏酸同略痛甜 牛肉好林 不過冇乜牛肉味 好似香灼完冇晒味既感覺 加上蕃茄味太重已經遮蓋左 意粉佢煮到7成熟 我食我就覺得岩岩好 都可以接受 我朋友覺得太硬唔鍾意 佢既配料只冇數之不盡既紅蘿蔔條 真係好一般 食食下 先黎我既前菜菇菇 我望第一眼好油 好肥 佢既黑松露放係個碟到多過係個菇到 我都唔知點筆黎食 我食落口 已經唔知係成口油既juicy定真係菇菇會咁juicy 雞脾菇佢

食食下 先黎我既前菜菇菇

我望第一眼好油 好肥 佢既黑松露放係個碟到多過係個菇到 我都唔知點筆黎食 我食落口 已經唔知係成口油既juicy定真係菇菇會咁juicy 雞脾菇佢都切得好厚身 係幾好咬口 沙律菜偏咸 落得太多鹽 胡椒粉 再加好小好小黑醋 好麻麻

你地睇下d油多到嚇死人
由於我搭台 見到前面個女仔好似食緊綠茶窩夫 我都好想試下 點知望極個menu都冇 就問下個店員啦 點知佢話冇綠茶窩夫 忍唔住問下對面台咁佢食緊綠色既係咩窩夫 點知佢話係竹炭味 我即刻o左咀 竹炭唔係黑色家咩 之後我再問佢咁有冇綠茶味或者食落去咩味 佢都話唔係好清楚 我即刻打消念頭 賣單走人

食完菇菇同意粉又等多左成十幾分鍾 其間我仲驚佢落漏左單 不停話出緊 終於黎既黑松露闊條麵 等到我肚餓都變飽左 望住佢好細碟咁 佢既闊條麵好幼身 麵帶有簡水味 忌廉味好重 食唔到有黑松露味 d雜菇完全係白灼 佢只有小小香草帶出既香味

最慘係同我一齊黎既隔離台 一齊落單 我就食晒佢先黎主菜 慢到一個點 可能我套太冇耐性 明明得兩台客 其他都食完坐係到 我食呢餐飯食左兩個幾鍾 又唔係真係慢工出細火 泊車錢都晒晒 趕時間都唔知點算 我真係唔會再黎