2024-01-11 421 views
去嘅人唔係我,係我另一半,但我從佢嘅WhatsApp對話都可以體會到佢有幾咁耐。當日我另一半自己去咗青衣城呢間The Story到諗住飲杯咖啡坐下,佢就好簡單嗌咗個栗子蛋糕同埋杯咖啡,點知最後等咗超過大半個鐘都無黎到,好老實講,個蛋糕其實一早整定,喺雪櫃攞出嚟就可以,而杯咖啡仲好笑,另一半話未飲過咁難飲嘅咖啡,我就咁睇相都見到啲顏色唔對路。而其實係等緊嘅期間,我另一半都問過侍應啲嘢食仲未上嚟,點知個員工聽完就當無咗回事,繼續忽視我另一半。前後總共搵咗侍應三次,到最後嘅問返我嗌咗啲乜嘢,係咪黐線㗎?連當期時坐我另一半隔籬枱嘅食客都覺得好差。已經唔想再打字去浪費自己啲時間,總之呢間嘢食物差質素差態度差環境差,全差!
2023-12-30
$50 (Tea)