2021-04-10
今次輕食者嚟到荃灣,睇中呢間冇飯冰室,撩起條筋想試。立心想試吓佢哋個蒜香芝蔴包餐,見個menu推介日式芥末蟹籽吞拿魚餐,好似好特別咁,就叫咗一份。個餐已包一個迷你蕃茄蛋螺絲粉,個包我例牌叫少醬,嘢飲叫咗熱茉香綠茶走甜。餐具已在枱上,有紙包住一份份,自己攞,感覺衛生,無錯,只係‘感覺’🤣,當佢係啦!先上嘢飲,係囉,點解我杯綠咁多泡㗎呢?!我估佢哋賣開台式飲品,搵機搖過嚟啦⋯⋯飲落都係台式綠茶味,味道正常。個飽同個粉嚟到,賣相唔錯,大細識中。個飽軟熟好食,但唔太食得出蒜香味,料足,有齊生菜、蕃茄、吞拿魚、蟹籽,口感十分豐富,亦好夾,但D吞拿魚有啲凍,明顯就咁係雪櫃攞出來,叮一叮都好呀... 個番茄蛋湯粉卻十分不錯喎,湯唔太甜,粉又唔會淋哂咁,炒蛋算幾滑...👍🏻👍🏻👍🏻 好多其他餐廳話出名番茄湯底個湯底都太甜🙈$45成個餐都真係抵食嘅,不過下次我會試其他款式嘅飽囉⋯⋯
$45成個餐都真係抵食嘅,不過下次我會試其他款式嘅飽囉⋯⋯