2017-12-25 197 views
天氣凍一大班人最岩就係打邊壚喇,食開任食既質素參差,想搵高質少少既火鍋店 有朋友推介黎大紅袍!我地點左湯底係花膠雞腳燉原隻雞湯。 湯底真係好足料店員建議我地飲啖湯先 , 好鮮甜、一d 都唔油、仲好濃郁添。極上牛肉刺身第一次試牛肉刺身,估唔到係咁鮮味,口感好滑。蟹膏帶子刺身好新鮮既帶子!上面既蟹膏點綴左整個鮮味。頂級安格斯牛頸脊咁有仙氣既擺法 已經好呃like 啦,即刻忍唔住擺上網同朋友分享。 牛味好香濃 頂級澳洲和牛肉色澤好靚,咬落較諗身。大紅袍牛王拼盤有三種唔同部位既牛肉,雪花分佈平均。味道一流紫菜炸響鈴好特別既配搭,食得出係即時炸起既響鈴,因為好鬆脆,但等候時間較耐。必點!芝士蝦丸彈牙既蝦膠配濃濃既芝士,簡直無敵,咬落芝士湧哂出黎,滿滿芝士真係好幸福 黑松露蟹肉餃呢度用料一d 都唔慳,餡入面全部都係蟹肉,加埋黑松露又真係幾特別。

我地點左湯底係花膠雞腳燉原隻雞湯。

湯底真係好足料

極上牛肉刺身
第一次試牛肉刺身,估唔到係咁鮮味,口感好滑。

蟹膏帶子刺身
好新鮮既帶子!上面既蟹膏點綴左整個鮮味。

頂級安格斯牛頸脊

頂級澳洲和牛肉
色澤好靚,咬落較諗身。

大紅袍牛王拼盤
有三種唔同部位既牛肉,雪花分佈平均。味道一流

紫菜炸響鈴

芝士蝦丸