2023-07-31
呢間吉列牛係關西過江龍,開業至今每次路過都見到唔少人等位,今日同朋友到訪食晚飯,平日夜晚唔算好多人,唔使等位就可以入去🥳火炙鹿兒島A4和牛三文魚丼($258)呢個賣相真係好吸睛🤪佢個和牛同三文魚舖滿飯面,兩份都係充滿油脂嘅肉類,經過微微火炙將啲油份逼晒出嚟好邪惡😈而且A4和牛食落去肉味濃郁,質地軟稔,加埋三文魚籽真心勁好送飯🍚京都勝牛雙味套餐 ($198) 包咗佢哋兩款牛肉,菲力牛肉質軟稔,翼板牛脂肪比例較高,食落去更肥美~兩款牛上菜嘅時候都係3成熟,可以用店家提供嘅平底鑊仔調整到自己鍾意嘅生熟程度🫶🏻自己覺得煎香過後更正❤️ 而且兩隻炸衣都做得好薄身,炸衣同牛肉放入口之後都係唔會分開,呢種工藝真心唔係間間吉列牛都做到呢😛吉列牛可以蘸7款調味醬料,例如係有牛排醬、鰹魚汁、wasabi、咖喱醬、芝麻醬等等,自己最鍾意松露鹽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 小碟漬物嘅蘿蔔用柚子醃過更加清新,所有套餐圴配有麥飯、椰菜沙律同味噌湯,亦可以免費任添,所以真心可以食到飽🤰🏻加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱
加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱情果鮮桃味有氣特飲就正正常常,解膩嚟講算唔錯🍹 朋友叫嘅迷幻莓子 ($36)係夏日限定飲品,入面真係超~多果肉,夠晒足料,自己私心覺得呢杯更出色🤤
平時路過已經好想食呢一間嘅gelato,今次特登嗌份抹茶紅豆芭菲配雲尼拿意式雪糕 ($58) ,估唔到幾有驚喜😳抹茶雪糕味道比想像中更加濃郁,而且都幾香🍵底部嘅vanilla gelato更加係見到一粒粒雲尼拿籽,真心好足料~加埋超甜嘅紅豆🫘、窩夫脆片、蕨餅、白玉,多重口感成件事好加分✨佢個抹茶蕨餅真心超濃抹茶味,但係個人就麻麻地佢同白玉個口感~更加推介大家單叫佢個雪糕🍦
總括嚟講,整個用餐體驗都算幾滿意,定價屬於中價位,但係有返咁上下質素,都對得住佢個價錢🤑加埋環境闊落好坐,而且唔會好嘈,無論係同朋友聚會或者屋企人聚餐都幾推介👍🏻