2022-05-10
話說小弟生日,約埋朋友一齊坐底食餐飯,屯門呢間chi行過幾次都未試過,又見到咁多好評,就1於試下係咪咁好先。6點半到左,無book位既情況下要攞飛等等,大約等左30分鐘就入得,入面坐位唔多,數埋無10張枱,但有張吧枱。坐底睇左陣餐牌每人都叫左個set,再另外加d炸物串燒咁,個set係1份前菜加飯,再加1串齋串燒同1串肉類串燒,上菜果陣由於個個都肚餓食左先,有d都事後先記得影相。頭盤簡左個磯煮飽魚,凍盤都保留到飽魚本身既鮮味,無特別調味,唔錯。串燒有d上到枱都食左,推介個豬腩片包提子,咸中帶甜好清新。呢份燒牛肉粒就略為失色,肉質鞋口有d食豬潤既感覺。燒香菇都好好食,多d醬汁就更好。跟飯選左鰻魚飯同牛肉飯,比較普通,如果汁水再多返dd就好。吉列炸蠔都正正常常炸竹夾魚同平時d炸魚柳差唔多,感覺燒會好食d。最後黎個燒菠蘿結尾,菠蘿夠甜燒得岩岩好,呢張相係食完先影既,得返塊皮。總結黎講整體尚算ok,款式如果再多d選擇會更好,當日去到有好幾款食物都話賣晒了,侍應既服務都唔錯,有2次漏左野無黎追1追都好快上到枱。
串燒有d上到枱都食左,推介個豬腩片包提子,咸中帶甜好清新。
呢份燒牛肉粒就略為失色,肉質鞋口有d食豬潤既感覺。
燒香菇都好好食,多d醬汁就更好。
跟飯選左鰻魚飯同牛肉飯,比較普通,如果汁水再多返dd就好。
吉列炸蠔都正正常常
炸竹夾魚同平時d炸魚柳差唔多,感覺燒會好食d。