2018-09-25
每年中秋節,屋企除咗會有傳統款式嘅月餅,亦都會為咗應酬啲小朋友,我哋會特登揀啲特別嘅口味,逗吓大家開心。今年我哋就喺Haagen Dazs買咗張雪糕月餅劵,諗住做節果日拎返嚟同大家分享。點知媽媽擺咗大烏龍,一直以為屋企附近間Haagen Dazs可以換拎,點知最後一日望吓張紙,先知原來要去到將軍澳先有得換,媽媽掛住要安排晚餐,搞到我中秋節果日放咗工,仲要匆匆忙忙走去東港城換盒月餅返嚟,咁啱周圍又塞車,前後花咗兩個鐘來回,幾驚啲月餅溶哂都未返到屋企呀😅 Haagen Dazs又孤寒到死,幾百蚊盒月餅先比一小時乾冰... 你估人人住喺地鐵站樓上咩😑換盒月餅都要搞到咁隔涉,出年我都係要考慮吓😑😑不過今年嘅雪糕月餅又幾好味嘅,唔會好似石頭咁硬之餘,我哋揀嘅「Twinkle Night」又幾特別,味道酸酸甜甜咁咁😋👍🏻👍🏻好味呀!