2024-10-12 414 views
與三位友人打算星期六晚喺灣仔打邊爐,但又唔太想食任食火鍋喎…. 喺OpenRice搵吓搵吓就見到依間打邊爐。佢有啲4人餐,啲餐嘅內容睇落都啱食,價錢又抵,而且又收得夜(因為依家好多餐廳都收好早),所以就決定食依間同埋都叫咗海鮮4人餐。首先講吓環境,整間餐廳唔算大,不過枱與枱之間都算闊落。大部分係4人卡位,都幾好坐。每張枱旁邊都有張小枱有幾層放嘢,都幾方便。一坐底就每人送咗杯自家製雪梨水,好味!(好似阿媽煲嗰啲!)後來我哋再叫咗自家製嘅酸梅湯同薏米水,都係好好味!湯底叫咗鴛鴦鍋,一邊係雜菌養生鍋,另一邊係椰子雞湯。椰子雞湯包括有半隻已經係浸熟咗,餐廳幫我哋斬開。雞肉因為係浸熟,所以雞肉十分嫩滑。4人餐包括嘅海鮮有蝦、鮑魚,小花甲,非常新鮮!另外本身4人套餐係贈送北海道帶子一份,但當晚就轉咗4隻蟶子。我完全冇點豉油,已經好鮮甜啊!丸方面食咗貢丸、牛丸、墨魚丸,非常彈牙同好味!再想讚嘅係位女經理,友善指數係100。又nice又醒又靚!

丸方面食咗貢丸、牛丸、墨魚丸,非常彈牙同好味!

再想讚嘅係位女經理,友善指數係100。又nice又醒又靚!

2024-10-05
$300 (Dinner)