2019-08-01 55 views
放工想去行下會展, 去之前係灣仔區食晚餐, 一路都揀唔岩心水, 因為好多都好貴但食物都唔太吸引, 直至見到呢間, 價錢比較合理而且燒味款式又多, 所以決定一試!晚餐點左份叉燒米粉, 野飲揀左例湯, 佢地標榜係煲左5個鐘既靚湯, 是日例湯係紅羅白湯, 仲有其他料既, 一飲就知真係老火湯, 冇落味精, 而且大大碗, 岩哂鍾意湯既我。本身諗住叫左普通既叉燒米粉, 點知店員問會唔會想試下肥濃腩叉, 開頭聽個名覺得好搞笑, 望真D原來係指濃味既肥腩叉燒, 所以就轉左肥濃腩叉黎試下, 一黎到見到同一般叉燒色澤真係有唔同, 好明顯令面D, 燒得靚D, 一咬, 不出所料, 焦糖化左既外皮超級好味, 而且啖啖肉, 應該係我食過既叉燒裡面top3之一好食。個米粉雖然係一般既米粉, 但個湯底唔簡單, 有D肉骨茶feel, 特別得黎又幾好味。

Other Info. : 店內既人都好nice, 老闆會同D客人傾計, 店員又會不停留意客人需要, 同一般既燒味店感覺好唔同, 係一間好有心做既燒味店, 誠意推薦比大家!
2019-07-26
  • 肥濃腩叉