2019-05-26 959 views
知道西環海邊開左%Arabica,對住個無敵大海景,終於黎左感受!舖頭劃一設計係走日式簡約風,感覺好「企你」同埋利落。呢度專賣咖啡,無賣其他野食,亦都有自家嘅咖啡豆賣。入面望出去嘅海景~條隊排到出面🤣落單位置呢間有兩層,上面有枱同櫈,有卡位同對海景嘅位,啱哂同朋友黎傾計嘆咖啡,亦可以邊飲咖啡邊望住海景放下空,好正🤣我地去嗰日咁啱好熱,所以叫左凍咖啡降一降溫。有朋友想試matcha latte所以叫左杯黎試。佢地嘅咖啡全部都有得揀要blend豆或single origin豆,後者貴$5。我地叫左少冰。小編超鍾意single origin,超級好味!佢好濃咖啡味,唔酸唔苦,果香味較重。入口個感覺好厚好濃郁,吞左啖咖啡個口都仲係充滿住嗰陣咖啡香味😭 Blend嘅話咖啡味相對無咁濃,不過都好好飲。去呢種coffee shop最好嘅係啲熱飲會整到啱啱好入到口,唔會太熱。暖嘅好處係除左可以即刻飲到之外亦唔會破位左牛奶啲味道同營養。呢杯match latte抹茶嘅濃度同甜度都啱啱好,個味好pleasant,好好。入舖頭嘅梯級都有用心設計😝仲有menu比大家參考~

入面望出去嘅海景~

條隊排到出面🤣

落單位置

我地叫左少冰。

入舖頭嘅梯級都有用心設計😝

仲有menu比大家參考~