2022-12-22
18-12-2022 ( Sun)朝同老公送完膠食早餐,諗唔到去邊間食,嚟光榮吧,我哋去到時,坐喺最後一張卡位嘅一邊,坐低後,一個中女樓面問我哋掃咗針咭,我哋答掃咗.而我哋拎住兩個袋,後生肥男樓面見我哋好唔方便,主動拎張摺凳俾我,我答唔使啦,並指住同枱只飲剩一杯嘢嘅食客,同樓面講一陣佢走我會坐過去.之後我哋就叫嘢食,兩個都要$42.00嘅光榮早餐,我要雞扒同熱檸水.老公要吉列魚柳同熱咖啡少奶,加$1.00要丹麥多士.年老嘅男樓面問得好清楚邊份要咩嘢.喺等嘢食嘅時候,我見後生肥男樓面同年老嘅男樓面講咗少少嘢,然後年老嘅男樓面指住門口卡位,叫我哋轉過去.好感動呢.坐低後,我見塊膠板阻住我,就拎起擺埋一邊,冇耐,開頭問我哋掃咗針咭未嘅中女樓面走嚟同我哋講,呢張四人枱,麻煩你哋坐埋一邊.我老公話係你哋職員叫我哋調嚟.佢話冇問題,一陣如果多人,麻煩你哋坐埋一邊.老公答一定會.但佢就一定要將塊膠片放返喺中間,話咁放會爛.有冇攪錯?我後面嗰張卡位坐3個人,塊膠板係移開咗㗎.呢位中女樓面應該以為係我哋主動要求調位,而對我哋唔客氣,唔該先同同事了解咗至開口,咁樣令我哋唔開心囉.之後食物嚟齊,大致上都正常
之後食物嚟齊, 大致上都正常冇問題嘅,不過薯餅就麻麻.
2.8分
抵食係2.8分
上次食評係2022年11月3日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/yeah-%E5%81%9A%E5%94%94%E5%88%87-e4602045