中午到夜晚8點都未無野落肚,行過茶記又唔想食個碟頭飯咁頹,咁橋有間冰室可以叫個常餐食下。叫左個G餐 鮮牛肉拼叉燒茄湯通 跟炒雙蛋厚多士 凍奶茶通粉都好大兜,而且雙併黎講叉燒比左好多,都有七八舊切得偏厚既叉燒,常餐黎講肥瘦適中,唔會舊舊都好柴口。牛肉片調味比較好輕手,大部分容易入口,得一兩舊有筋。番茄湯夠料但係味道可以再濃或者再甜多少少,不過都係個人口味既問題。厚多士烘底飛邊是常識,炒雙蛋正常發揮。凍奶茶除左偏甜之外,表現尚算正常,有唔少茶記可以再難飲。成個常餐份量都好足,坐得都舒服,上菜時間夠快,待應姐姐有禮貌。食到8點半入座率有四五成。總結:呢間冰室就唔係伏既,至於50蚊叫唔叫抵食就見仁見智。如果再食茄通的話,我會試配淨叉燒/拼豬潤。

叫左個G餐 鮮牛肉拼叉燒茄湯通
跟炒雙蛋厚多士 凍奶茶

厚多士烘底飛邊是常識,炒雙蛋正常發揮。

凍奶茶除左偏甜之外,表現尚算正常,有唔少茶記可以再難飲。

2018-09-17
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)