2023-02-14 64 views
今日係情人節,都係我哋嘅四週年🥰呢間餐廳~couple restaurant, 各位千祈唔好去。。。第一main course(牛柳鵝肝)上菜時得牛柳,成碟差不多食哂時我忍不住問waitress :請問鵝肝係咪另上咖?waitress :唔係呀,係白色嗰塊我:成碟都無白色的一塊食物喎。。。跟住經理行過來話:唔好意思,而家馬上補翻,十分鐘左右我見到一塊煎過下嘅東西送左嚟,我切左一小塊試試,咦,凍嘅?😮‍💨我唯有要求餐廳再煎翻熱俾我。。。。五分鐘後,我收到呢塊翻煎鵝肝了,真心覺得塊鵝肝係very dry,落d鹽應該係好食d嘅。。。心裏面已經在扣分。。。。。then 好on居咁坐左30分鐘後,第二個main 係仲未嚟😮‍💨,催左三次,終於有個女經理講出真相🫥原來我第2個main一早出左,唔知邊個新waitress 攪錯,送左去另一張枱。。。。。。。。十分鐘後終於都嚟啦,(落單時仲特突叫塊貴d嘅肉眼)目測同放入口時嘅体驗係話我知,呢塊係我平時喺惠康百佳嘅急凍牛扒,連平時對食物無乜要求嘅男友都話塊牛扒肯定唔係d咩好貨色😑隔離枱同我哋一樣,等左好耐都未有main course,我諗等左半個鐘左右啦
今日係情人節,都係我哋嘅四週年🥰
我:成碟都無白色的一塊食物喎。。。
跟住經理行過來話:唔好意思,而家馬上補翻,
我唯有要求餐廳再煎翻熱俾我。。。。
隔離枱同我哋一樣,等左好耐都未有main course,我諗等左半個鐘左右啦。。無嗱嗱waitress 攞兩杯甜品俾佢哋,嗰pair情侶係o 哂咀。。。。
結果呢餐情人節dinner,食左兩個鐘😑食到一肚氣
下年去食椰子雞煲好過😆😆