2023-09-01 534 views
金玉滿堂呢間店好適合聚守一堂談笑風生,食著好味的食物,人生就有返了意義了。蜜汁焗原隻德國咸豬手🍖隻豬手整得好惹味,點蜜汁真係好好味,佢有啲酸菜係底墊住,開胃又美味。香炸雞軟骨🐓咬落香脆有咬口,適合喜歡咬雞軟骨的人士。香炸軟殼蟹🦀很大的一隻軟殼蟹,切開size 有半隻手,咬落香口。琉璃世界🌈楊枝甘露加咗同啫喱,好新穎。黑椒牛柳粒加椒鹽炸腸粉🐮炸腸粉好特別,牛柳粒都很惹味。香煎帶子跟雜菜炒飯🍚帶子煎得很新鮮,飯都炒得很香口。桃膠雪耳糖水🥣滋補養顏。熱檸水🍋不過不失。食完這麼多東西後,像得到了一個嶄新的生命一樣。#金玉滿堂 #蜜汁焗原隻德國咸豬手 #香炸雞軟骨 #香炸軟殼蟹 #琉璃世界 #黑椒牛柳粒加椒鹽炸腸粉 #香煎帶子跟雜菜炒飯 #桃膠雪耳糖水 #熱檸水

蜜汁焗原隻德國咸豬手🍖

香炸雞軟骨🐓
咬落香脆有咬口,適合喜歡咬雞軟骨的人士。

香炸軟殼蟹🦀
很大的一隻軟殼蟹,切開size 有半隻手,咬落香口。

琉璃世界🌈
楊枝甘露加咗同啫喱,好新穎。

黑椒牛柳粒加椒鹽炸腸粉🐮
炸腸粉好特別,牛柳粒都很惹味。

香煎帶子跟雜菜炒飯🍚
帶子煎得很新鮮,飯都炒得很香口。

桃膠雪耳糖水🥣
滋補養顏。

熱檸水🍋
不過不失。

食完這麼多東西後,像得到了一個嶄新的生命一樣。

2022-12-11 811 views
喺澳門好出名嘅金玉滿堂! 夜晚十一點半同三五知己一齊食宵夜,全場依然爆滿!要落樓下先有5個位坐!叫咗個黑松露軟殼蟹意粉,份量非常大!軟,殼蟹有兩隻, 黑松露醬都好香,意粉就黑椒味!推薦!!另外加11蚊可以加時日甜品,巴斯克芝士蛋糕味道唔錯!但焦糖布甸嘅焦糖就太苦了!
2019-07-31 1198 views
第一次來,下午12:00pm到達,人吾算多,餐廳吾算太大,環境較暗,不算太光猛,有點懷舊的感覺,呢間吾算起眼的小店,食物質素居然幾好喎,而且價錢平,好得👍🏻👍🏻,先來頭盤豬手好好味,嘢飲大大杯有特色又平,連肉醬薯條🍟都超大碟,炸軟殼蟹同魷魚🦑鬚都正,見到其他食客D嘢食賣相吾差,一定要再來😁😁,甜品種類有好多,賣相和味道也非常好,值得一試,下午有午餐,價錢平,抵。
2018-07-06 1329 views
無意中發現這間金玉滿堂評價意外地差,真不知為何,我們已經吃了幾年了,除了開冷氣開得比較凍,其實也沒有特別差的地方我平時放假經常帶小孩去南灣附近吃東西、逛街或者去公園玩,逛完之後總會想到來這裡吃這裡數年前是長期要排隊的店,這幾年澳門開多了很多餐廳才不用排隊其實我很喜歡這裡坐得舒服,食物普遍算好吃,很多人以為它是甜品店,其實我更覺得它是西餐廳它西餐的菜色絕對比甜品更有優勢甜品屬於品種多,但味道和做法都只屬於不過不失的感覺,很好吃還不至於,但是我老婆還是很喜歡吃這裡的甜品,因為品種多,一定有一款適合她當天的心情但是我非常喜歡吃這裡的雜扒、冷麵,還有西餐葡菜的菜色例如鹹豬手,全部都屬於中低價,非常抵食真的做得比很多餐廳都好吃,冷麵很有輕食感,很多青瓜條,醬配得好,食一口便上癮停不到口蝦子麵超滿的蝦子,不輸澳門新馬路那些出名的麵店雜扒份量超大,幾十蚊夠兩三個人吃飽,而且入味又不會太鹹,肉質不差,屬超抵食的菜色脆皮蜂蜜鹹豬手超好味,還沒有在澳門其他餐廳吃過更好的燒春雞也是皮脆肉嫩,超多學生哥點不過大多數菜色都是偏重香口的,比較適合年青人口味老人家可能去到就吃甜品而已
它西餐的菜色絕對比甜品更有優勢
蝦子麵超滿的蝦子,不輸澳門新馬路那些出名的麵店

脆皮蜂蜜鹹豬手超好味,還沒有在澳門其他餐廳吃過更好的
燒春雞也是皮脆肉嫩,超多學生哥點
不過大多數菜色都是偏重香口的,比較適合年青人口味
老人家可能去到就吃甜品而已
2018-06-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 脆皮德國豬手
夜媽媽2點口痕想食下甜食,過到泥叫左個諗住最穩陣嘅楊枝金露外賣,離遠已經見到勁大碗橙黃色,諗住唔係我碗野啦,點知真係,咁算啦,諗住可能間野個楊枝金露特別啲姐。返到去未打開都見到勁賴野。一開碗用匙更搞下個底,沙冰泥嘅?食下啲芒果,點知全部都係根,全部雪到一patpat,食落口都唔知食緊乜。搵到幾粒柚子,食落去,又係硬嘅😑啲西米全部白色一粒粒,都未煲熟,點食啊。點會諗到揀碗楊枝金露都賴野,真係唔好再搞我😐想食碗糖水姐,都真心火都離埋
TakeAway
2016-07-01 1895 views
很久沒來剛好經過便試一下,叫了一個原只椰皇白汁天使麵配龍脷柳,天使麵沒味道,龍脷柳粉厚,好失望,好難吃。衛生差,店來味道很重,侍應在客人面前吵架,不會再想來第二次。
2016-07-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
2015-11-15 2031 views
昨天滿懷期待的到了第15屆澳門美食節想要嚐鮮,結果不知道因為是週末還是大家太愛韓國村,整個大爆滿,想吃什麼都是大排長龍。所以只好到附近這家金玉滿堂來填飽肚子。我們運氣很好的不需要候位,一進餐廳就看見每桌客人的桌面上都是滿滿的食物,垂涎三尺。我們兩個人迅速的點了3道菜:wasabi豬手、避風塘魷魚腳、鐵板雞排蛋義面。豬手是冷盤,下單後很快就上菜了,印象中的豬手都是要配上黃芥末,但店家給的是吃生魚片的綠芥末和醬油,豬手配上日式芥末的味道很奇妙。後面點的兩道菜出菜等待時間稍長,冷豬手加上店家冷氣很強,只好飢寒交迫的等待著。好不容易終於上菜了,雞排口感味道都普通,意面也是用番茄醬拌過的光面。魷魚腳的味道還不錯,但就是上菜時,菜已經有點涼掉了,有點可惜。我們還點了杯飲料--香檳提子愛玉,味道偏淡,沒有想像中香檳的氣泡。只能說菜品的份量都很大,是足夠填飽肚子的,但是味道就一般般,普普通通。
2015-11-14
$100 (Last Night Supper)
2015-11-04 1375 views
澳門無乜特色甜品店,金玉滿堂算係比較出名,但講真食物質素真係麻麻,而且自由行多,服務態度勁差。金玉滿堂撈($22)以為用店名實無死,點知喳咋料好少,以湯為主,味道普通一味死甜芒果班㦸($32)個皮夠薄夠軟熟,芒果普通唔算甜,CREAM太多原隻雪梨燉雙杏川貝($25)平係平,可惜99%糖水味,雙杏川貝就得個三幾粒,垃圾!
金玉滿堂撈($22)
金玉滿堂撈($22)
芒果班㦸($32)
個皮夠薄夠軟熟,芒果普通唔算甜,CREAM太多
芒果班㦸($32)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2013-03-19 987 views
咁快又黎食糖水, 住響隔離又食飽飯冇計啦! 燉木瓜雪耳 <- 偏甜, 味是很夠的, 都煲到杰杰地很出味....芒果XX <- 又係睇完個名都唔知芒果以外的東東... 同事食的...
咁快又黎食糖水, 住響隔離又食飽飯冇計啦!

2013-03-18
$22 (Last Night Supper)
2013-03-17 472 views
呢間主力係糖水店, 開到半夜三點... 其實係靚少少既茶餐廳格局, 除左糖水外都有好多主食, 我見人地有好大碌半呎骨頭... 魔鬼辣椒干蒜片牛肉炒長通粉$39 - 少少辣油油地但好香口, 完全唔覺油膩, 我就係喜歡這樣, 牛肉都係咁上下, 但唔覺有蒜片... 原隻雪梨燉雙杏川貝 $25 - 估唔郅的好大兜! 呢個價真係抵! 個心有幾粒川貝咁啦! 整體而言好味的..兩味都推介!

兩味都推介!
Other Info. : 其實我係晚餐(長通粉) + 宵夜(糖水)來的, 只係夜左少少, 23:30 :P
2013-03-14
$64 (Dinner)
  • 魔鬼辣椒干蒜片牛肉炒長通粉
  • 原隻雪梨燉雙杏川貝
2011-11-09 330 views
十月上旬‧晴來這裡因為是當地人的推介,這裡是區內的長龍店子。甜品選擇多,價錢不貴份量也多,統統都是賣點。要了榴槤飄香,榴槤沙冰幾滑也香,榴槤肉也不錯,在這個月份也找到這等好貨色,有點計。也試了芒果甜點,亦不錯。
十月上旬‧晴

來這裡因為是當地人的推介,這裡是區內的長龍店子。

甜品選擇多,價錢不貴份量也多,統統都是賣點。

也試了芒果甜點,亦不錯。
不錯
$30 (Last Night Supper)
不錯
2010-09-28 340 views
因為9點先搭船返香港,見仲有時間就由新馬路行去南灣湖果面食d 野先再搭車走,7點左右去到o既時候,唔洗等位,但都有幾個人係門口應該係等外賣。坐低就叫左2樣野食先咖哩肉碎芝士包和鐵板蛋雞扒飯。叫完之後先再慢慢睇甜品同野飲,之後比我見到撈丁,可惜睇得太遲,如果唔係一定試下佢!!大約20分鐘左右,鐵板蛋雞扒飯先黎,都幾好睇wow,試下d雞扒先,仲夠脆,有肉汁,但粉比較厚,不過就無咩雞味,再點個汁試下就出事啦,好似蠔油+生粉水咁......好在無淋上去姐,如果唔係仲食得.....等多大約再10分鐘,就黎左個包....點之一切開就發現唔係我地叫o既包,入面有出前一丁的=口=...本身我都覺得算啦,但女朋友話食過好難食的,所以我都退返比佢地,之後5分鐘左右就即係幫我地換到,值得加分啦!!,係我趕時間底下都快快手咖哩肉碎芝士包,一睇就知係卡夫芝士啦,好在個法包焗得夠熱夠脆,配埋咖啡肉碎都算唔錯,d 肉碎仲多到一路食一路跌。中間叫多左杯野杯埋單一共68蚊,唔太貴啦!!下次再黎食糖水,今次趕時間xd

下次再黎食糖水,今次趕時間xd
鐵板蛋雞扒飯
黎錯比我地o既
咖哩肉碎芝士包
2010-09-26
$40 (Dinner)
鐵板蛋雞扒飯
咖哩肉碎芝士包