美好年代其實係台灣嘅過江龍,最出名係食梳乎厘,好多人都特登為左佢去打卡嫁!不過餐廳有最低消費,每個人最少都要叫一項單點嫁!🤭舖頭位置唔係主要旅遊景點附近,係大三巴行過去大概二十分鐘,如果唔熟路嘅話都要花少少時間揾下路🙈**********<烤布蕾波波梳乎厘> $68個梳乎厘上碟嘅時候係比個膠圈圍住左,當客人打開個膠圈,上面個啲醬就會好似瀑布咁流曬出黎,珍珠都係分開上可以自己淋上去,有得玩又有得食!個梳乎厘係即叫即做,都等左差唔多三十分鐘先有得食😂但係整體黎講都唔錯,梳乎厘都空氣感適中,唔會好札實又唔會好似食緊啖風咁🤩

**********
<烤布蕾波波梳乎厘> $68

烤布蕾波波梳乎厘
$60 (Tea)
烤布蕾波波梳乎厘
<<美好年代 >>#烤布蕾波波梳乎厘 MOP$68 梳乎厘空氣感剛好,軟軟綿綿 珍珠是另外附上黑糖糖漿,口感煙韌 去之前已經吃了正餐的關係 所以梳乎厘淋了奶茶醬會比較膩不過味道真的不錯 雞肉沙律 不太建議點 會有更好的選擇. (例如前幾篇分享的金利咖哩雞米) 由於有低消關係 所以我們才點了沙律.地址: 澳門東望洋東望洋街17B-17C號永康大廈地舖溫馨提示!行程比較鬆動,可以去這裡休息一下 位置不算偏遠,從大三巴街走過去約十分鐘就到達評分5🌟為最高;💫為半粒 特色:🌟🌟🌟💫性價比:🌟🌟🌟上菜時間:🌟🌟環境:🌟 🌟味道:🌟 🌟 🌟💫🔸記得follow ▶️@tastemysay◀️ 💋💋💋💋💋.#TSM澳門 #TSM甜品 #TSM香港 #TSM推薦 #TMSCAFE#美食 #hkfoodblogger #食評#深夜放毒 #邪惡美食 #hkfood #吃貨 #澳門美食 #美好年代 #好好食 #為食 #梳乎厘#烤布蕾波波 #烤布蕾 #黑糖珍珠#珍珠控 #甜品控 #螞蟻人#鬆餅#鬆餅控#珍珠奶茶#pancake#班戟
<<美好年代 >>
#烤布蕾波波梳乎厘 MOP$68
梳乎厘空氣感剛好,軟軟綿綿
珍珠是另外附上黑糖糖漿,口感煙韌
去之前已經吃了正餐的關係
所以梳乎厘淋了奶茶醬會比較膩
不過味道真的不錯
雞肉沙律 不太建議點 會有更好的選擇
. (例如前幾篇分享的金利咖哩雞米)
由於有低消關係
所以我們才點了沙律
地址: 澳門東望洋東望洋街17B-17C號永康大廈地舖
溫馨提示!行程比較鬆動,可以去這裡休息一下
位置不算偏遠,從大三巴街走過去約十分鐘就到達
評分5🌟為最高;💫為半粒
特色:🌟🌟🌟💫
性價比:🌟🌟🌟
上菜時間:🌟🌟
環境:🌟 🌟
味道:🌟 🌟 🌟💫
2019-07-08 873 views
朋友介紹下找到這家店。看到網上評價都好高,就姑且試試看。。。大概12點左右到店,已好多人🤦🏼‍♀️才坐下不久已全店滿座😑😑再入來的人店員同佢地講要起碼等半小時以上。。。(好彩行反一步ja!)叫了美好早餐同雞肉奄列,還想叫梳乎厘!但係店員話梳乎厘要12:40先有。。。唯有食完早餐再叫啦!早餐話包果汁,但店員話係可爾必思。。。口味比較甜🙈差不多飲了大半杯,都未等到送餐,而店門口已有一大堆客人在等了。。終於等到了美好早餐!(那時已12:30。。。)炒蛋和薯條是最熱的食物。方包已經係乾到爆。。火腿同煙肉係已放涼。。同埋係咸 到 爆!(理解係較咸。。但唔係咁 咸。。。)薯條都係🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️朋友的奄列都再等了好一陣,差不多吃了一半我的美好早餐才送來!已經係12:45!朋友已餓翻了。。。有見及此,就立即柯打了梳乎厘!朋友的奄列。。。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️蛋是煮到好老的,同埋。。薯條都係好咸!方包是放涼同乾身的。。吃罷早餐,有個店員係咁走來走去,感覺想催我地還檯😑😑但係我地個梳乎厘都未到😑😑😑等到13:30,終於到左。。。解開梳乎厘的膠邊,cream 就掉下,再加上珍珠。。味道是ok的,但

等到13:30,終於到左。。。解開梳乎厘的膠邊,cream 就掉下,再加上珍珠。。味道是ok的,但要等近一個鐘。。。

同朋友極速KO左佢。。。就火速埋單還檯!

我都唔想阻張檯咁耐,但如斯上菜速度,唔怪得拉晒龍啦。。。
美好早餐
雞奄列
梳乎厘
2019-05-23 884 views
台灣本店我已經收藏好耐,居然會開到黎澳門塔石區,即刻沖左去試,店內行復古路線幾有feel,座位唔多,有得選擇堂食定外賣,當日只有呢個set提供,開張期間只要48蚊,不過優惠好似做完。🍮烤布蕾波波舒芙蕾 + 烤布蕾波波茶 ($48/份) 兩層舒芙蕾淋上奶茶醬,面頭珍珠令我心動💗,重黑糖味之餘仲入曬味,煙韌偏有咬口,奶茶醬味道濃郁香滑,配搭同味道不錯,但出品未穩定,一份空氣感十足郁下郁下,另一份略嫌未夠空氣感。黑糖奶最頂有一層厚奶蓋,為成杯野飲加左層口感,香濃牛奶味,黑糖珍珠煙韌入味,唔會令到杯野過甜,相當可以🤤,飲唔夠喉啊!堂食提供玻璃杯裝更加有feel,而且更環保♻️!點餐形式先落單比錢,店員會比一粒細木牌數字,再坐定定等野食上,當日落單到食實測需時約35分鐘,剛開張見比野食先後次序有啲亂,希望之後各方面會有改善~期待鹹食的出品!⭐️先付款後享用門外有一個打卡位~

🍮烤布蕾波波舒芙蕾 + 烤布蕾波波茶 ($48/份)

⭐️先付款後享用

門外有一個打卡位~
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$48 (Tea)