2007-01-29 640 views
我阿姨在這間餐廳做部長,而我中午時間到達澳門,要食飯兼將行李放低,待我阿姨落場後可以攞回家中。這便是到這間餐廳食晏的原因。我媽媽一直都介紹我去哩度食野...但斬眼間就三年...今次終於可以一嚐試。<br /><br />我一個人食,叫唔到好多野。食左個牛肋骨(一件版),芝屎豬排炒飯。我阿姨叫我飲水,所以冇呀野飲...<br /><br />先講佢送個餐飽..嘩,amazing,好香脆,入面好軟熟,給了我很大的驚喜~要學「伙頭仔昆布」講句,好好味呀~~<br />跟住上牛肋骨,又可叫牛仔骨,厚度適中,八成熟,味道不錯;最後個芝屎豬排炒飯...細細份,碟再加上一塊小錫紙托住,見到感到欣慰,因為我好怕食唔曬...豬排太粗鞋,過鹹,失敗...然而,個炒飯炒得好靚,係所謂的金鑲銀.質感實在<br /><br />我想會再去多次,想試下招牌菜燒羊架,海穌焗飯,唔知乜野沙律<br /><br />記住「襯熱食」<br />
記住「襯熱食」<br />
2006-09-04 468 views
試過澳門幾間不同的葡國餐\廳,雖然本人未去過葡國, 亦唔知點先叫正宗,但係比較起其他幾間如小飛x等\"出名\"葡菜,呢間嘅食物最平均,最無比人揾笨嘅感覺,最普通嘅咖哩雞,燒羊比,焗青口等,都好好味,但需要等位,如果去到就一定要等果度,千祈唔好見差唔多就過對面果間野,d野食超級唔得,服務差勁,價錢(相對食品質素)完全唔值。
2006-02-01 363 views
我呢過呢間三次~每次都好滿意.我覺得最好味係個包,因為好脆。o係04年x'mas 我仲見到"廿三條關注組" o既梁家傑同佢太太o係度食添~
2005-11-16 134 views
基本上澳門好耐無去過, 唔太知道有d咩餐廳出名, 見到d旅遊書籍有介紹, 又近酒店, 就去試下, 始終黎澳門點都要食返餐葡國餐.入到去, 環境唔錯, 都有唔少菜式選擇. 原本想試下燒羊扒, 但女朋友想試另一招牌菜焗鴨飯, 最後唯有妥協..另外仲叫左葡國雞同馬介休炒椰菜, 始終得兩個人, 唔可以叫太多..<br />餐\前法國包幾好食, 之後上既葡國雞真係好正, 本來個人唔太好雞胸, 嫌佢\\"鞋\", 但此雞肉嫰鮮味, 口感頗佳, 葡國汁香味濃郁, 用來送飯一流.至於馬介休炒椰菜, 我女朋友覺得太咸, 但我預左葡國菜味道偏濃, 覺得濃度剛好, 都唔錯. 反而招牌菜焗鴨飯無乜特別, 用料十足, 但味道普普通通, 可以不理.雖然只係試左3款菜式, 但總括來說, 是不妨一試新派葡國菜館.p.s.我去果日係星期日, 都幾多人.是次消費2人共250元.
p.s.我去果日係星期日, 都幾多人.
是次消費2人共250元.
2005-01-22 123 views
o黎呢度一定要試下個燒羊仔骨,就算我唔鍾意食羊肉o既朋友都話正,因為一D都唔羶之餘,肥瘦剛好,價錢與質素相符,不過weekend最好book定台