今日為興祝生日,又想食生蠔,於是又揀咗MGM入面另一間叫ROSSIO餐廳食自助餐食物多種類: 熱盤我一向少食,但都唔少種類。都有十多款。另有原條燒三文魚同燒五花腩(我無試)及燒雞(肉比較硬同"鞋",可能用雪雞嘅關係)。自選SALAD, 重好肥美甘香嘅PARMA HAM襯托,非常正。海鮮: 即開生蠔(細隻,似係澳洲一帶,非常鮮美),長腳蟹(我最愛,不過海水味重,偏鹹咗少少),海蝦(有鮮味),另外有蜆及翡翠螺(我無試)。日式食物: 都係例排嘅幾款魚生同SUSHI,呢個SECTION未有驚喜。甜品: 自制雪糕十多款,好好味。多種甜品,非常正。
食物多種類:
熱盤我一向少食,但都唔少種類。都有十多款。
甜品: 自制雪糕十多款,好好味。多種甜品,非常正。

即開生蠔,非常鮮甜
肥美甘香PHARMA HAM,正!
鮮蟹腳,海水味重,比較鹹,但OK!
酸奶雪糕及朱古力味雪糕,非常好味!
菠蘿MOUSSY,有菠蘿肉的!
Other Info. : 需然上次試過MGM另一間法國餐廳寶雅座留下非常唔好慨印象,但係今日係ROSSIO食BUFFET又比返信心我!而且服務態度又好。
2012-06-07
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
即開生蠔,非常鮮甜
肥美甘香PHARMA HAM,正!
鮮蟹腳,海水味重,比較鹹,但OK!
酸奶雪糕及朱古力味雪糕,非常好味!
菠蘿MOUSSY,有菠蘿肉的!
  • 生蠔、海蝦,蟹腳、甜品
2012-05-31 96 views
上星期四一心想試MGM寶雅座逢周四嘅海鮮盛宴,本以為五星服務,但食到一肚氣!講明係盛宴,亦聽聞無限供應新鮮海鮮,包括生蠔,長腳蟹,龍蝦, 蟹等。 結果喺,除咗第一次個SEAFOOD PLATTER係FILL滿晒之外,成晚食都係要叫先有人比兩隻咁。我地有四個人,就係分得一人一兩隻生蠔。叫蠔,就話多人要等開,結果睇到開咗又比晒D熟人。蟹腳唔叫都唔比。龍蝦係有比咗兩次。老實講: 蠔同長腳蟹都新鮮甜美,龍蝦同海蝦及蟹都算OK啦,但其他就係得一D唔係咁新鮮嘅東風螺 (我食咗兩隻都有味的),同埋好淡味嘅嘅青口。
Other Info. : 其實食物一般都係其次,最幣係服務質素非常差。 提早兩日BOOK台,問咗好多野,BOOK咗6點半,因為話7點同7點半都FULL(需然去到都係無咩人)。點知去到個RECEPTION話無RECORD。結果有個菲律賓WAITRESS過嚟,一口就話無,結果係。。。佢係佢個袋羅咗佢個本NOTE出嚟係寫晒我D資料羅。佢係一句SORRY都無就帶我地入去。
2012-05-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$480 (Dinner)
Dining Offer
Others