2023-09-15
當日我地共買左5種口味1)大熱既葡撻味2)比利時朱古力3)紫薯味4)芝士味5)原味由於我都係熱愛雞蛋仔人士,所以一講走澳門就想試呢間人人都講好食既澤賢記蛋球仔,仲對呢個大熱既葡撻味有所期待。又可能因為咁,我食落去第一啖覺得有點似蒸蛋擺左入去雞蛋仔入面(真心感覺)入面既料無乜味(好熱既蛋?)。而佢亦都同香港雞蛋仔唔太似,好熱但唔係內脆外軟0.0葡撻味唔算好驚訝既味道,如果要排好耐應該唔會再買😂😂感覺就係放左蒸蛋係雞蛋仔入面?朱古力撻味復而有驚喜,因為佢地既雞蛋仔係每粒平均地放入餡料,所以每粒都做到流心朱古力既效果,呢個是我驚訝的🤣熱同流心朱古力是一定好好食,仲用左黑朱古力🍫。紫薯味都幾好,有佢自身既香味同埋每粒都多料🫡芝士都做到拉絲既效果,但整體比起我見大家講到必食必買必需等,我又唔係太覺得因為我真係覺得低調高手同埋媽咪雞蛋仔幾乎贏哂(即管佢料不是粒粒都有都贏)。短期內都唔會專登再食雞蛋仔了🤣🤣🤣🤣🤣
1)大熱既葡撻味
2)比利時朱古力