2012-01-16
本身去想食另一間的,但係哥日落兩,結過無過氹仔.係到見到有好多人評LE間幾好,所以黎試下,佢差唔多8點半9點先到,所以都唔洗等就有位.裝修幾有格調,都坐得幾舒服,唔有的係地下好滑,去廁所哥陣係好似滑緊雪噤行.食哥方面,頭盤叫左 1.Home Made Cheese 好淡,真係好淡,淡到食唔到有味,不過見佢$35 ,試下噤, 而且平時比較小食Home Made Cheese, 先諗住試下,不過可能自己平時食開濃味的芝士,所以覺得無咩特別. 可以唔試. 2. Seafood Salad 佢D菜好少, 其實可以多D菜,相比之下配料好多,佢用好多gralic 同埋甜椒黎醃D海鮮,食落口好外國FEEL, 值得一試! 3.葡國雞 入面有薯仔,洋蔥,欖同埋雞蛋,個汁好味,點面包一流, 但係D雞就覺得唔夠味,點左汁都係唔夠味,但係個汁就好味GE!4.吉碌 細個哥陣同朋友一齊整過, 見到LE間有,食返好懷念, 朋友問我LE樣係咩黎,我答佢係葡國傳統食品. 佢整得幾好, 入面好香薯仔味又好香豬肉味,朋友話食到有小小馬介休味,我都唔係好覺,哈哈.5.焗鴨飯 成餐最滿意LE樣,個
係到見到有好多人評LE間幾好,所以黎試下,
佢差唔多8點半9點先到,所以都唔洗等就有位.
食哥方面,
頭盤叫左
3.葡國雞
5.焗鴨飯 成餐最滿意LE樣,個鴨飯表面平平無奇,但內藏玄機! 表面的飯焗得好香口,入面原來有一半都係鴨肉,嘩!
鴨胸我就無試到,不過個葡國腸就夾得幾好, LE個飯我起碼食左一半!! (正)
6.1/2L Sangria 葡式特飲,其實佢溝得幾濃,飲幾啖我就開始面紅, 唯一唔好係太甜,朋友話一般女仔都會啱飲,噤我唔係一般女仔囉~~
同埋幾足料,可以試試!
7. 白烚棷菜
其實自己都可以整到,D菜TOO OVER 太淋, 最得人驚係佢哥兩樽Olive Oil 同醋樽出面係哂油,我食過噤多間都未試過噤,
其實兩個人食到7樣嘢,食得哂我同朋友都飽到傻左, 埋單MOP650.......
每樣嘢平均唔洗一百,但係就唔算好抵食........
Other Info. :
食佢個情調我就覺得OKAY GE, 同埋服務幾好.