2008-07-22
我係百份百澳門人, 之前仲係船屋度做過吓!! 我daddy 同個老闆係frd...我地都係船屋ge熟客, 所以船屋有咩有食, 問我啦!!!!first, 睇左你地甘多comment...個個都淨係講佢個1. 蜆 2. 海鮮飯 3.非洲雞其實佢唔止淨係le d 好食!!!澳門最特色ge係馬加休, 姐係葡國ge salty fish!!! 所以我ge entree 推介係1. "馬介休球", first 佢將d 馬加休整成絲, 再用薯蓉將佢整成一個球狀, 然後爆!! 真係好好好好好味, le 個係我至愛呀!!!2."馬介休沙拉" 雖然le個份量好小, 但係不防一試!! 不過如果唔係好食莞茜ge朋友就唔好啦!!! 3."薯蓉青棻湯" 如果你地想飲湯ge話, le 個你一定要試啦!! 最好加小小pepper 落去吊吓味, 甘就真係vy vy vy gd 啦!!Main Course ge 推介係1. "肉眼扒" le 個好難話俾你聽點好....仲之佢ge扒身同口感都非常好!!2. "燴牛尾" 唔知香港人多唔多食le, 但係le個都係葡國特色!!3. "馬介休焗薯蓉" le 個就會比較h
其實佢唔止淨係le d 好食!!!
所以我ge entree 推介係
真係好好好好好味, le 個係我至愛呀!!!
Main Course ge 推介係
3. "馬介休焗薯蓉" le 個就會比較huge ge dish, 食左好快飽!!
4. "海鮮飯" 當然唔小得le 個啦, 可能你地會感覺佢好濕, 不過葡國飯真係甘ga, 當d飯absorb 曬d 汁個飯仲好味呀!!!
5. "血雞飯" le 個飯唔係好多人會接受得到佢ge外表, 其實佢係用醋所以個飯ge colour 好似血甘!!
Dessert ge 推介係
1. "木棣布丁" another portuguese special
大概係甘啦, 其實太多啦!!!真係講唔曬!!希望可以幫到你地食好野啦!!!
仲有我d中文唔係甘好, 真係唔好意思!!!