2009-02-15
昨日與honey一齊去澳門行下, 當休息一天。但點知一上船先知衰左, 因為實在有太多情侶都係去澳門浪漫一番...(如果知道咁多人, 我地都唔會去了)落到船, 搭10號巴士就0係正佢門口度停, 一路上黎呢度都0係度好擔心冇訂位, 好怕要等好耐, 但一黎到, 見到冇人0係門口喎, 入到去, waiter就問我有冇訂位, 冇訂位就等10分鐘。等緊的時候, 睇下人地食0的乜, 見到枱枱都係食蜆, 海鮮炒飯咁, 好似好吸引所以我地都叫左蒜茸牛油炒蜆, 燒牛仔骨, 馬介休炒飯(本身打算叫馬介休球同海鮮炒飯, 但知道咁叫一定食唔晒, 所以叫了混合版)同sangria一黎就俾左脆豬包我地, 熱熱地好好味, 用黎點蜆0個個汁, 真係超正。是日午餐我既首選係炒蜆, 真係好好味, 佢0的芫茜同蜆個味好夾。而男友好喜歡個牛仔骨, 因為好林, 而又只係好簡單咁同salt and pepper調味, 但係已經好好食, 足見用料新鮮。個炒飯都好味, 但係好漏, 應該用左好多牛油去煮, 同埋佢加埋馬介休就變得偏咸, 最後都食唔晒, 我估我地呢度係三人份量了而個飲品都好好, 用黎慶祝情人節就最啱了。Happy Vale
而個飲品都好好, 用黎慶祝情人節就最啱了。
Happy Valentine's Day!