2010-09-09 87 views
係大三巴轉落黎營地大街,在一埋老鋪當中見到一間新開o既鋪頭,好奇入去睇下原來賣蒸包的。老闆好好人,係咁介紹所以都買左2個黎試下傳統雞包仔手心咁大個雞包仔,麵包皮唔算厚,入面材料十分足料,有雲耳,雞肉,金針等等......。係街食包咁多年,真係好耐未食到咁足料的雞包仔了,估唔到平凡一間鋪有一個咁唔平凡o既雞包仔。pizza饅佢個樣幾得意,長條形咁,切開佢果陣仲有d 芝士拉出黎不過就唔係好多,一食落口食得出有番茄,豬肉粒,芝士,洋蔥咁。老闆都同我地講過話不加味精,全部天然煮出黎,初初都唔係好信,但一食呢個包就食得出種茄味唔係茄膏味,係新鮮番茄煮出黎o既茄醬黎,5蚊一個包,食得出老闆果份心機,果份堅決。係香港真係好難搵到了!!我下星期實會再黎試埋其他味的xd
老闆好好人,係咁介紹所以都買左2個黎試下

我下星期實會再黎試埋其他味的xd