2024-07-15
✨✨澳門SKY21 簡直係南灣區午餐最佳選擇✨✨$138自助餐可以吃到咁多新鮮和好吃嘅食物,性價比動勁高,而且景色迷人💖真係食到唔捨得走😂自助午餐每人可點一客自選意粉🍝意粉種類有四款👉意粉,長通粉,扁意粉, 通粉自選醬汁可選👉番茄醬,青醬,白汁,叻沙,冬陰功自選配料有👉芝士,火腿,小番茄,洋蔥,甜粟米,蘑菇等等個人覺得最好食係長通粉配冬陰功醬汁,微辣之中帶有非常清新嘅香茅味🤩好特別,又嘢味😍海鮮區🦐有凍蝦,青口,凍海螺三款選擇全部都好新鮮,尤其係凍蝦,咬落彈牙😍個人喜歡配上泰式醬汁,非常之開胃👏👏沙律區🥗有藜麥沙律,芒果蟹子沙律,同埋ham任君選擇湯品亦有兩款羅宋湯及冬瓜湯✨推薦冬瓜湯, 夏天當造好清甜, 而且又消暑解熱👍熟食方面同樣出色有紅酒燴牛膝,日式咖喱雞,蒜蓉西蘭花等等首先要介紹日式咖喱雞,甜甜地嘅日式咖喱送飯真係好開胃😉紅酒燴牛膝更加係必食推介,我見到其他地方好少用牛膝呢種食材,其實傳統葡國菜周時都會有😍😍香濃嘅紅酒味完全燴入牛膝當中,牛膝牛味足,又炆得相當淋,一入口D紅酒味必曬出嚟,真係回味無窮✨小食區有四色芝士披薩,洋蔥圈兩款都做得出色,披薩個皮好煙韌,芝士又香濃,親熱咬
自助午餐每人可點一客自選意粉🍝
意粉種類有四款👉意粉,長通粉,扁意粉, 通粉
自選醬汁可選👉番茄醬,青醬,白汁,叻沙,冬陰功
自選配料有👉芝士,火腿,小番茄,洋蔥,甜粟米,蘑菇等等
海鮮區🦐
有凍蝦,青口,凍海螺三款選擇
沙律區🥗
有藜麥沙律,芒果蟹子沙律,同埋ham任君選擇
湯品亦有兩款
熟食方面同樣出色
有紅酒燴牛膝,日式咖喱雞,蒜蓉西蘭花等等
首先要介紹日式咖喱雞,甜甜地嘅日式咖喱送飯真係好開胃😉
小食區有
四色芝士披薩,洋蔥圈
兩款都做得出色,披薩個皮好煙韌,芝士又香濃,親熱咬落去好好味🥰
洋蔥圈更加係我摯愛, 餐廳提供咗洋蔥沙律醬, 點埋一齊食好開胃, 我一個人都食咗兩碟😳😆😆
甜品區
多款選擇如水果任食, 仲有小朋友最愛嘅冬甩,雞蛋布甸,芒果椰汁紫米飯,tiramisu等等
黑椒牛扒配黑椒汁(280g)(加購$128)
呢個真係不得不讚, 和牛扒入口即溶, 只用上小小黑椒點綴,完全taste到和牛天然嘅味道🤩雖然伴上黑椒汁,但個人覺得唔點味道最佳👍👍👍
挪威三文魚柳配荷蘭醬(300g)(加購$108)
三文魚扒非常大件又厚實😍入口肥美啲三文魚油喺個口度爆汁✨非常鮮甜,三文魚皮煎得極香脆❤️全賴廚師煎香前沾左粉, 少少步驟使得三文魚更完美👍👍