2017-08-25 2242 views
星期六嘅下午來到呢間已經有好多人推薦過嘅茶餐廳,我地一行3人,試下最出名嘅樽仔奶茶同西多脆脆!我地一坐低,已經完全唔洗望餐牌就order左3支樽仔奶茶同一件西多脆脆。點知,店員話樽仔奶茶已經得翻最後一支,一早賣清光啦結果我地當然要埋最後一支樽仔奶茶,另外再叫多兩杯阿華田脆脆紅豆冰首先講樽仔奶茶,果然名不虛傳奶茶非常幼滑,茶味香濃,有微微澀味;奶亦都非常香滑,奶同茶嘅比例調配得天衣無縫,兩者平衡得好好,真係好好飲,好回味阿華田脆脆紅豆冰都唔錯,紅豆份量足,上面嘅脆脆令成杯飲品口感更豐富,同軟身嘅紅豆形成對比,不過我覺得成杯野略甜,整體都係樽仔奶茶好飲d。最後出場嘅就係期待已久嘅西多脆脆啦!一上枱當然係相機食先。半溶嘅牛油響厚厚嘅阿華田脆脆上面,下面就有幾吋厚嘅西多士,見到已經覺得正!點知切開,居然有半溶芝士,花生醬,煉奶一次過湧曬出來!!果種澎拜令我已經即刻忍唔住食曬,相都唔記得影...... 甜甜鹹鹹嘅味道混埋一齊不但無混亂嘅感覺,而且好match好正,響個口入面好有層次,雖然非常邪惡,不過我地響幾分鐘內已經好快食曬下次去澳門,一定會再來

首先講樽仔奶茶,果然名不虛傳

下次去澳門,一定會再來
阿華田脆脆紅豆冰,樽仔奶茶
2017-08-19
$50 (Tea)
阿華田脆脆紅豆冰,樽仔奶茶
  • 樽仔奶茶,