2010-07-13 109 views
旅程既最後一餐就聽朋友介紹黎左le間70年歷史既禮記酒家'一入到去冇哂兩個人既細台'佢地叫我坐大台'不過會好唔好意思'又驚會搭台呢'所以等左一陣'人地食完'就幾個服務員一齊汁比我地'都算幾周到既'朋友推介食凍蝦'所以冇等到服務員推介就叫凍蝦半斤'原來d蝦係新鮮捉入去+'難怪個個fd都話正'好!!之後聽服務員講d翅有咩分別'分咩價錢'睇佢地餐廳門面'又估唔到佢地都幾專業+wo'最後聽佢講海虎翅比較粗'有口感'就點左兩個紅燒海虎'女朋友唔舒服'唔食得雞'其實好想試佢地個雞煲翅'之後仲點左30頭鮑魚'蜜汁牛肋骨'一黎就上左凍蝦'上面有d冰'冰原來係有酒比落去雪+'我以為普通冰'之後點wasabi 豉油食'有d日本feel wo~之後就上魚翅'D翅好粗'淋得黎又有咬口'個底有牙菜火腿絲'配合得岩岩好'食果時見到鬲黎台落多左紅醋'搞到好似街邊碗仔翅咁'我個人認為唔落會好d'之後就到蜜汁牛肋骨'甜甜地'牛肋骨好淋好滑'唔會太熟'又唔怕生到有血'good'最後係鮑魚'足頭數'啜刀'糖心方面'還可以啦'$200幾不錯啦'餐廳環境就係比較似舊式既酒樓'但係好似話成日都有新菜'特別指定既話'唔一定剩係得中
旅程既最後一餐就聽朋友介紹黎左le間70年歷史既禮記酒家'
睇佢地餐廳門面'又估唔到佢地都幾專業+wo'
最後聽佢講海虎翅比較粗'有口感'就點左兩個紅燒海虎'
女朋友唔舒服'唔食得雞'其實好想試佢地個雞煲翅'

之後仲點左30頭鮑魚'蜜汁牛肋骨'
之後點wasabi 豉油食'有d日本feel wo~
食果時見到鬲黎台落多左紅醋'搞到好似街邊碗仔翅咁'

蜜汁牛肋骨'
餐廳既推介~
2010-07-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
即刻捉比我地+'
凍哂lu'不過唔凍唔好食'^^