2011-12-08 2841 views
去澳門都好多次, 食到都唔知食咩好, 今次難得早食飯, 見到次次都好多人排隊既陶陶居竟然無咩人! (咁我地又早左D既, 當時係岩岩好6點)咁就一於試下啦以為佢海鮮出名, 好多人入去就睇個魚缸叫送, 不過我地已經食到滯左, 唔叫太多野, 淨係叫左以下幾款燒皇子鴿, 睇相都知啦, 皮脆肉嫩有驚喜!正!面醬抄油麥菜, 都唔錯, 起碼唔係得幾條菜叫一碟呀, 食左幾日肉, 終於有條菜入肚金錢蟹餅, 麻麻地, 幾油, 不過入面D蝦同蟹肉都幾新鮮, 都試得過既金茹牛肋肉煲, 普普通無咩特別最正係呢煲湯啦, 煲到D 湯白晒!一來到就狂飲! 呢個係胡椒豬肚湯, 老公勁中意, 不過我平時係屋企唔會整(識)既, 出來食飯飲岩晒~~2個人每人飲到3碗, 雖然話食滯左, 都比我地2個人清晒所有野~最後仲有生果送, 抵~返來先知佢原來食翅好出名, 今次反而無試到, 不過宜家又環保唔再多人食翅, 唔知下次去仲有無機會試呢...
咁就一於試下啦

燒皇子鴿, 睇相都知啦, 皮脆肉嫩有驚喜!正!
金茹牛肋肉煲, 普普通無咩特別
)既, 出來食飯飲岩晒~~

最後仲有生果送, 抵~

2011-12-01
  • 胡椒豬肚湯