2007-12-21 31 views
我們兩個人12月16日晚到此餐廳食晚飯, 食完就真係成肚氣, 簡直係令澳門遊留下壞印象.我地只有兩個人, 想周圍試周圍食, 所以每間餐廳都唔會order太多野, 睇過各位介紹話葡國蟹煲同燒牛排好食, 就一心黎試, 唉... ...首先時間, 我坐下成20幾分鐘先上菜, 等到我地都訓著.第二, 價錢貴, 根本佢d咁食物質素同價錢唔成正比例.我地叫左以下食物:1) 燒牛排價錢: MOP$9X質素: 好似街市買果舊普通牛肉再燒law, 一睇就知唔值$9x; 而且, 我真係第一次食咁難食的薯菜, 又林又唔熱, 唉!!2) 葡國蟹煲價錢: MOP$130 ---> 唔係一煲, 係一斤(唔知係一公斤定一市斤喇)質素: 好似番茄菜湯煮蟹仔, 味道一般唔特別, 最緊要係份量小得可憐而且無肉食問題黎喇, 1)佢餐牌注明係MOP$130, 仲注明蟹約重1斤多少少, 點知CHECK BILL先發現此煲要$25X, 我地同佢講, 問佢點解, 佢地就兩男兩女出黎圍住我地, 就話蟹係2斤幾, 我地再同佢講, 我落單時已經問可唔可以要少D, 要半份都夠, 佢地話唔得, 所以我只點兩碟菜, 唔要多, 點知佢

首先時間, 我坐下成20幾分鐘先上菜, 等到我地都訓著.
第二, 價錢貴, 根本佢d咁食物質素同價錢唔成正比例.
我地叫左以下食物:

1) 燒牛排
價錢: MOP$9X

2) 葡國蟹煲
問題黎喇, 1)佢餐牌注明係MOP$130, 仲注明蟹約重1斤多少少, 點知CHECK BILL先發現此煲要$25X, 我地同佢講, 問佢點解, 佢地就兩男兩女出黎圍住我地, 就話蟹係2斤幾, 我地再同佢講, 我落單時已經問可唔可以要少D, 要半份都夠, 佢地話唔得, 所以我只點兩碟菜, 唔要多, 點知佢同我個隻蟹仔有兩斤, 唔好玩喇, 隻蟹蓋先得約7 X 11CM大, 一隻邊有2斤呀, 我地咁講, 其中一個男人就話計錯, 應係1斤幾, 之後就話收$15X. 2)另一方面又話係落單個女仔係PART TIME, 所以無講明$130係1斤唔係一煲, 講真, 呢個係你公司內部問題, 好心就唔好大聲講出黎喇. 3)再者, 我唔CHECK, 你就收多我$100, 你話係唔係黑店先.

兩個人, 兩個菜, 盛惠$270(牛$9X + 蟹$15X + 唔知咩$15)