2023-11-28 658 views
黎到澳門氹仔, 朋友指定一定要去世記. 原先諗住去有座位個間嘆下. 點知原來想食好出名的豬扒包係必需要去外賣店.所以唯有放棄堂食店. 落左巴士原來行兩分鐘就到. 比想像中快.  呢間外賣店係位於官也街外圍. 所以小心會錯過.一去到未有人龍只有幾個人在等候, 我諗都唔駛諗就走去買票. 買時店員有問要不要加蛋. 不過諗住重想試下其他食品所以無要到.不消一兩分鐘已經聽到我的外賣號碼. 即刻拎上手. 嘩! 熱辣辣的. 好新鮮. 由於鋪前面有個花糟. 人坐我又坐. 就係咁坐係度享用呢個出名豬扒包. 首先塊豬扒係完整的, 所以有骨. 食落口完全爽口, 唔會煙韌, 加埋個包超脆. 咬落去時係聽到爽夾脆的聲音. 豬扒唔係全瘦. 邊皮部份都有少少肥. 所以咁樣就更加juicy. 就算炭燒完都唔會好乾. 呢個真係好推介. 但記住第一口咬落去唔好咁大啖, 咪一陣熱親條脷就唔好. 最後唔好睇少一個豬扒包的份量. 原來食完佢都幾飽肚.

最後唔好睇少一個豬扒包的份量. 原來食完佢都幾飽肚.
豬扒包
Other Info. : 店鋪只收現金. 港幣, 葡幣都可以. 個rate 寫明1:1
2023-11-24
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$38 (Lunch)
豬扒包