2009-05-08 36 views
may 01, 09,4人回港前的ending dinner,叫咗 :1) 炒通菜-菜無問題,但味道重手咗,鹹咗少少2) 蝦籽雲吞撈麵-緊喺要試吓呢個該店之名菜-有4隻雲吞,清湯另上-個蝦籽同個麵明顯比祥x麵家乾爽-也是沒有1/2點鹼水味,ok-反而個雲吞就幾鮮味吓3) 田雞煲 -都好足份量,因全煲真喺淨田雞,無其他大件配料夾集在內-田雞唔算好肥美,但也不為奀,肉質也不錯-味道很惹味/濃,略嫌重手咗4) 水蟹粥 (mop240/窩)-友人先入去攞位,老闆即刻問佢"喺咪1窩呀?就嚟無啦"-所以我哋就叫咗1窩-上枱時就見好大窩,坐坐吓就聽到人哋叫1/2窩,其實4人1/2窩都可以除非你超級鍾意食蟹粥/唔打算叫其他小菜-講番個味道,個粥底綿,亦有明顯鮮味同自然嘅甜味,有些少散開嘅蟹膏-裡面放咗有好多蟹件,蓋都有3-4個,總之多到友人們食到脷/嘴都損埋-因為咁大窩又咁多料,都特意望番餐牌收幾多$$$$,因叫嗰時都無問清楚價$$$$-我總於搵到繼以前誠昌同峰景後叫做有質素嘅蟹粥5) 薑汁芥蘭-不強薑汁味,而且個芥蘭比較老咗少少,部份有d渣* 老細好明顯好識做生意.........好識銷售技倆...

1) 炒通菜
-菜無問題,但味道重手咗,鹹咗少少

2) 蝦籽雲吞撈麵
-緊喺要試吓呢個該店之名菜
-有4隻雲吞,清湯另上
-個蝦籽同個麵明顯比祥x麵家乾爽
-也是沒有1/2點鹼水味,ok
-反而個雲吞就幾鮮味吓

3) 田雞煲
-都好足份量,因全煲真喺淨田雞,無其他大件配料夾集在內
-田雞唔算好肥美,但也不為奀,肉質也不錯
-味道很惹味/濃,略嫌重手咗

4) 水蟹粥 (mop240/窩)
-友人先入去攞位,老闆即刻問佢"喺咪1窩呀?就嚟無啦"
-所以我哋就叫咗1窩
-我總於搵到繼以前誠昌同峰景後叫做有質素嘅蟹粥

5) 薑汁芥蘭
-不強薑汁味,而且個芥蘭比較老咗少少,部份有d渣

* 老細好明顯好識做生意.........好識銷售技倆..........臨到最尾,仲嚟派片比我哋,全程笑容可掬,無得頂,hahaha
2009-05-01
$105 (Dinner)