2023-06-19 786 views
今日大概12:00去左呢間餐廳,一坐低,就有侍應俾餐牌睇。本身逐項睇下,睇下有冇葡菜式咁食同試下,因有地方都話呢間係廉價葡餐餐廳,十分好。帶住期望入左去,一入去,啲光線唔係好夠,無乜裝修,唔洗等就有得入。環境點樣都唔緊要,因為都係諗住食好西都無所謂嘅。跟住係度睇緊餐單嘅時候,餐牌都未睇得明,就俾人催落單,最後落左2個餐,分別係煏牛脷飯同沙丹牛扒飯。第一個餐好快到,就好似係羅宋湯啲渣+2片牛脷咁大把,盛惠50元。其實一啲都唔好食,整個公仔面都好食過呢個飯,真係好求其咁囉。另一個餐都等左一陣(利申:我係食呢個等左一陣嘅餐),又見到係羅送湯入面撈出黎嘅三舊冬瓜+一塊牛扒+2舊蕃茄+2條火腿(6cmx2.5cm)+煎蛋,感覺都ok la。啲料好似都幾多,唔特別好食。其實都係果句,揾個地方食個晏,食個好西就好滿足,可惜呢間一定唔ok。但由嗌完到離座都唔夠30分鐘,其間因為有個餐要等先坐到30分鐘,真係多謝哂!食到好似要滾水淥腳咁款,我用左大概15分鐘就食哂,跟手啲侍應就急急腳收哂野,個feel極度似趕人走咁。到食物質素一般般,唔特別好食,一個豆腐火腩飯完勝!呢間餐廳係茶餐廳咁款,不過食到咁急又唔

到食物質素一般般,唔特別好食,一個豆腐火腩飯完勝!呢間餐廳係茶餐廳咁款,不過食到咁急又唔特別好食,啲侍應企係隔離催落單等執野趕客走,感覺十分極度差,唔建議大家去。

2023-06-19