2011-08-10
眼見人人都好似講到香港澳門嘅義順相差甚遠咁,所以就入去試下。(其實都想去保健,但抄錯咗個地址所以無去)入到去因為樓下無位俾人叫咗上樓上。原本想叫熱嘅雙皮奶,但係自己真係熱到發癲,所以唯有試下凍啦(皆因曾經試過食冷嘅糖水食到肚疼,之後就怕怕喇)。食落冇熱的那麼香,但的而且確係比香港的滑,但當我們吃了一半時,一陣奇怪的氣味卻飄散過來 ---- 廁所傳出來嘅異味! 那種混合了廁所內嘅廁所水味和消毒藥水混合嘅氣味實在令人反胃,無奈站在旁邊的兩位侍應卻毫無反應,結果我們三扒兩撥KO 了碗糖水就急急腳走人了。 埋單時老闆原本想找$60葡幣給我們的,但望我們兩眼就換了六張港幣十蚊,都算佢有心!雖然這可能只是一次性的經歷,始終覺得要在此奉勸各位盡可能在留在樓下雅座吧。
入到去因為樓下無位俾人叫咗上樓上。原本想叫熱嘅雙皮奶,但係自己真係熱到發癲,所以唯有試下凍啦(皆因曾經試過食冷嘅糖水食到肚疼,之後就怕怕喇)。 食落冇熱的那麼香,但的而且確係比香港的滑,但當我們吃了一半時,一陣奇怪的氣味卻飄散過來 ---- 廁所傳出來嘅異味!