2024-10-22
自從檸茶出世後,都無再踏足澳門呢個地方,趁住假期約埋朋友仔一齊去玩,但點都要搵餐正宗葡國菜🇵🇹食下,餐廳藍白色磁磚及牆上掛畫🖼️都充滿澳門特色。🌈葡式白酒炒花蛤 我最鐘意食海鮮,花蛤分量好多,每一隻都大大隻,仲好鮮甜😋。🌈葡式白酒蒜蓉大蝦睇見都流晒口水🤤,原條辣椒仔🌶️放面,蒜蓉蝦是微辣,夠惹味。🌈葡式里脊牛排配火腿及煎蛋切下去蛋汁流出,里脊牛排油脂含量低,肉質細緻精瘦,油花極少,口感非常軟淋,再用上薯仔做配菜。🌈葡式海鮮義大利麵意大利麵上面有滿滿既蜆肉,蝦🦐,魷魚🦑,海鮮夠鮮甜,意大利麵醬汁入味,好味道。🌈葡富軒焦糖布丁估吾到布丁上枱才點火🔥,再撒上玉桂粉,滿滿既火花,打卡一流。📍葡景軒📌氹仔舊城區客商街23號地舖#澳門一日遊 #葡景軒 #氹仔 #葡國菜 #葡國餐廳 #澳門必食 #澳門景點 #hkkol #blogger #親子互動 #親子好去處 #親子活動 #kol #親子日常#2021baby #baby #cute #萌娃 #親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶
🌈葡式白酒炒花蛤
我最鐘意食海鮮,花蛤分量好多,每一隻都大大隻,仲好鮮甜😋。
🌈葡式白酒蒜蓉大蝦
🌈葡式里脊牛排配火腿及煎蛋